John Kerry Ürdün'de

/ Kaynak: AA
John Kerry Ürdün'de

DÜNYA Haberleri  / AA

Ürdün Kralı Abdullah, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'i kabul etti

Ürdün Kralı Abdullah, Amerika Birleşik devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry'i kabul etti.
Ürdün Kraliyet Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Kerry ve Kral Abdullah, Ortadoğu'daki gelişmeleri, Filistin'deki şiddet olaylarını ve İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini ele aldı.
Kral Abdullah'ın Filistin-İsrail barış görüşmelerinin devamında Amerika'nın rolünün önemine vurgu yaptığı ve "bölgedeki çatışmaların temeli olan Filistin meselesinin adil ve kapsamlı çözüm" ile sona ereceğini ifade ettiği belirtildi.
Kral Abdullah'ın, Filistin- İsrail barış görüşmelerinin devamı ve İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin sona ermesi için bölgesel ve uluslararası taraflarla görüştüğü ifade edildi.
Açıklamada, Kral Abdullah'ın İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin, "Ürdün Haşimi Krallığı'nın Kudüs'teki himayesini hedef aldığını" ve sorunun çözümünün, 1967 sınırlarında bağımsız Filistin Devleti'nin tanınmasıyla olacağını dile getirdiği kaydedildi.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Filistin-İsrail barış görüşmeleri ve terörizme karşı savaşta ABD'nin rolünü hatırlattığı aktarıldı.
Ürdün, 1924 yılından itibaren Kudüs'te bulunan Müslüman ve Hristiyanlara ait mabetlerin "yönetimi ve muhafızlığı" görevini yürütüyor. Bu çerçevede Mescid-i Aksa'nın imamı, Ürdün Vakıflar Bakanlığı tarafından atanıyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...