Başbakan Davutoğlu: Irak'ın Güvenliği bizim için hayatidir!

Başbakan Davutoğlu: Irak'ın Güvenliği bizim için hayatidir!

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu IKYB Başkanı Barzani ile basın açıklaması düzenledi.

Temaslarda bulunmak üzere Irak'a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile ikili bir görüşme yaptı. İkili görüşmenin ardından Mesut Barzani ile Davutoğlu'nun katıldığı heyetlar arası görüşmeye geçildi. Bu görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen liderler bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi. Irak'ın güvenliğinin Türkiye için hayati olduğunu belirten Davutoğlu , güvenlik desteğinin artarak devam edeceğini açıkladı.İşte o konuşmadan satır başları...
Son olarak geçen sene Dışişleri Bakanı olarak gelmiştim Irak'a. Tekrar gelmekten çok mutluyum. Buradaki görüşmemizde 4 ana konuyu paylaştık.
Birincisi insani durum. 2 milyon mülteci yerinden oldu. Türkiye'de Suriye ve Irak'tan gelen 2 milyon kardeşimizi misafir ediyoruz. Türkiye bu insani konularda her zaman kardeşlerimizin yanındadır. İnsani yardımlarımız artırarak sürdüreceğiz.
İkinci konu Güvenlik alanı. IŞİD'in son dönemdeki durumunu tekrardan ele aldık. Irak'ın güvenliği Türkiye için hayatidir. Kürt bölgesinin güvenliği Türkiye'yi direkten ilgilendirir. Görüşmemeizde güvenlikle ilgili atılacak adımları ele aldık.
Üçüncü konu siyasi husus. Irak'ta yeni bir hükümet işe başladı. Ben burada çok olumlu bir hava gördüm. Sayın Barzani ile bu gelişmeleri de ele aldık.Irak'ta hiçbir kesim siyasi yapıdan dışlanmalıdır. Birlikte Irak inşa edilmeli. Bu sadece Irak'ın değil, bölgenin de başarısı olacaktır.
Dördüncü alan Ekonomik işbirliği. Irak'ta 1500'den fazla Türk şirketi var. Bu ilişkileri değerlendirmekte kararlıyız.

GÜVENLİK İÇİN VERDİĞİMİZ DESTEKLER ARTARAK DEVAM EDECEK
Irak'ın bir bütün olarak güvenliği bizim için hayatidir. Irak'ın istikrarı da Türkiye'nin güvenliğini doğrudan ilgilendiren hayati bir konudur.Türkiye Kürt bölgesinin güvenliği için gereken her türlü desteği verecektir. Bu bizim için hem tarihi, hem insani hem de stratejik bir konudur. Eğitim konusunu da konuştuk bugün. Güvenlik konusunda vereceğimiz destekler artarak devam edecektir.

ENERJİ'DE AKILLI DAVRANILIRSA HERKES KARLI ÇIKAR
Petrol konusunda Türkiye'nin önerdiği çözümler neler?
Sayın Barzani ile enerji konusunu da konuştuk. Enerji dosyası öyle bir dosyası öyle bir şey ki herkes akıllı davranırsa hepimiz karlı çıkarız.Eğer bir anlaşma sağlanırsa bhundan en çok Türkiye mutlu olur ve bunun için de elimizden geleni yapıyoruz.Türkiye'nin enerji açığı ortada ve biz her zaman verdiğimiz sözleri tuttuk

HAKAN FİDAN NEDEN GELDİ
Kürt Gazeteci: Hakan Fidan'ın ziyarette olması ne anlama geliyor?
Bağdat ve Erbil'de gördüğüm gelişmeler ümit verici. Sayın Hakan Fidan'ın bana eşlik etmesi gayet doğaldır. Güvenlik söz konusu olan her yerde istihbarat esastır. Gerek Bağdat'ta gerek Erbil'de güvenlik konusunda görüşmeler yaptı ve raporlar hazırlayıp bize sundu.

www.turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...