25 sene sonra çocuk sahibi oldular

/ Kaynak: İHA
25 sene sonra çocuk sahibi oldular

YAŞAM Haberleri  / İHA

Konya'da yaşayan Süleyman ve Emine Koçak çifti evliliklerinin 25. yılında çocuk sahibi oldu.

Konya'da 1989 yılında evlenen Necati (44) ve Emine Koçak (43) çifti, 25 yıl aradan sonra çocuk özlemlerine son verdi. Yıllarca çocuk özlemi içinde yaşayan aile, 25. yılın sonunda tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olmanın sevincini yaşadı. Koçak çifti, 25 yıl boyunca umutla bekledikleri için yeni doğan bebeklerine Umut ismini verdi. Umut bebeği kucaklarına alan aile, 25 yıllık özlemin mutluluğu ve heyecanını bir arada yaşadılar. Özel Medicana Konya Hastanesi'nde gerçekleştirilen doğumda 3 kilo ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getiren anne Emine Koçak, çok mutlu olduklarını söyleyerek, "Süreç çok güzel geçti. Heyecan ve mutluluğu bir arada yaşıyoruz. 25 yıldır çocuk özlemi yaşıyorduk. İki kere aşılama, 3 kere tüp bebek tedavisi gördük. Hastanemizin yardımıyla Allah bize bir bebek nasip etti. Kimse yılmasın, bırakmasın. Tedavilerini yaptırsınlar" dedi. Mutluluktan havalara uçtuğunu belirten baba Süleyman Koçak, "Allah herkese nasip etsin. Şuan mutluluktan havalarda uçuyorum. Rüyada gibiyim. Bu zamana kadar hiç ümidi kaybetmedik. Hocamız ve hastanemizin gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ederim. Onlar bize psikolojik ve manevi destek verdi. Sayelerinde mutlu sona erdik" diye konuştu.
25 sene sonra çocuk sahibi oldular
"BEBEĞİMİZİ UMUTLA BEKLEDİĞİMİZ İÇİN ADINI UMUT KOYDUK"

Üzüntülü ve acı günler geçirdiklerini anlatan Süleyman Koçak, şunları söyledi: "Hiçbir zaman umudumuzu kaybetmedik. Defalarca denememize rağmen bu zamana kadar sonuç alamadık. Son tedavide de Rabbim bize nasip etti. Bebeğimizi umutla beklediğimiz için adını Umut koyduk."
25 sene sonra çocuk sahibi oldular
"YAŞIN İLERLEMİŞ OLMASINDAN DOLAYI BAŞARI ŞANSIMIZ FAZLA YOKTU FAKAT BİZ AİLEDE IŞIK GÖRDÜK"

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Dr. Necati Özçimen ise, Koçak çiftinin bir yıl önce kendilerine başvurduğunu ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Koçak çifti bize geldiklerinde psikolojik olarak yıpranmışlardı. Ama içlerinde çocuklarının olacağı umut vardı. Biz de ailede bir yeşil ışık gördük ve tedavilere başladık. Bu 25 yıllık süre içerisinde iki defa aşılama, 3 defa da tüp bebek tedavisi denemişler. Fakat başarılı olamamışlar. Ama umutlarını hiçbir zaman kaybetmemişlerdir. Bize geldiklerinde Emine hanımda iki öncü yumurta gördük. Onlardan tüp bebek yapacağımızı belirledik. Sonrasında oturup yüzde kaç şansımız olduğunu konuştuk. Yaşın ilerlemiş olmasından dolayı başarı şansı biraz azalmakla beraber yine de bebeğimizi dünyaya getirdik. Bu süreçten sonra sağlıklı 3 kilo ağırlığında erkek bebek doğurttuk. 25 yıl sonra umutlarını kucaklarına aldılar."

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...