Davutoğlu: AB bizim için stratejik ısrarla takip edeceğiz

Davutoğlu: AB bizim için stratejik ısrarla takip edeceğiz

GÜNDEM Haberleri

Başbakan, 'özerklik' iddiasına ilişkin de "Gündeme gelmemiş konuyu tartışmak, sürece zarar verir" dedi.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Ankara'ya geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, İtalya mevkiidaşıyla Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen baş başa görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu özetle şunları söyledi:
-Türkiye ve İtalya, iki dost müttefik ülke olarak çok zengin bir gündemle ortak perspektife sahip. Ekonomik ilişkileri daha da geliştirmek için karşılıklı olarak yatırımları teşvik etmek ve üçüncü ülkelerde birlikte projeler geliştirme konusunu ele aldık.
-Ekonomik ilişkilerdeki bu sağlam temel, savunma sanayi başta olmak üzere stratejik projede de kendini gösteriyor. O alanlarda da bundan sonra birlikte çalışacağız.
-(Çözüm Süreci ve özerklik): Her görüşmeden sonra sürekli gündemi meşgul edecek yorumlar yapmak yerine, önemli olan neticeye odaklanmak. Ne genel af ne özerklik gibi konular, kesinlikle bu görüşmeler esnasında gündeme gelmedi. Gündeme gelmemiş konuları sanki gündemdeymiş gibi ele almak, tartışmak, sürece zarar verir.
-Çözüm Süreci, hepimiz için asli bir süreçtir. İç barışımız ve geleceğimiz için önemlidir. Burada, herkesin şiddet dilinden uzak durması lazım.
-Siyasal olarak da Avrupa'nın bir parçasıyız, ekonomik olarak da Avrupa'nın bir parçasıyız, kültürel olarak da Avrupa'nın bir parçasıyız ve AB üyeliğimiz, ısrarla takip edeceğimiz stratejik bir konudur.
İtalya Başbakanı Matteo Renzi de, Türkiye'nin AB sürecine ilişkin, "AB'nin Türkiye'ye kapılarını çok daha kararlı bir şekilde açması için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Konuk Başbakan Renzi, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...