Davutoğlu'ndan iş adamlarına çağrı

Davutoğlu'ndan iş adamlarına çağrı

Politika Haberleri

Başbakan Davutoğlu, İstanbul'da Türkiye-İtalya iş Forumu'nda konuştu.

İstanbul'da Türkiye-İtalya iş Forumu'nda konuşan Başbakan "Türk-İtalyan üniversitesinin kurulması için iş adamlarımız adım atarsa gerekli kolaylıkları sağlayacağız" dedi.İşte o konuşmadan satır başları

"Türk ve İtalyan iş adamlarının önündeki tüm bürokratik engelleri kaldıracağız. ATAK ve Türksat'ın geliştirmesini İtalyanlar ile gerçekleştirdik.Ben buradan İtalyan şirketlerini Türkiye'ye yatırım yapmaları yönünde çağrıda bulunuyorum.İki ülkenin iş adamları ortak pazarlarda da ortaklık yapabilirler.Roma'da İstanbul da önemli merkezlerdendir. 3. Havalimanının tamamlanması ile önemli bir transit ulaşım merkezi haline dönüşecektir İstanbul.Bütün Türk ve İtalyan şirketlerini bir araya getirmeye kararlıyız. Türkiye'de bir Türk İtalyan üniversitesinin kurulmasına konuştuk. İş adamları bu konuda insiyatif alırsa dostum Renzi ile biz elimizden geleni yapacağız. G20 boyunca en yakın istişarelerde bulunacağımız ülkelerden biri İtalya olacaktır. Türkiye ile İtalya ortak bir perspektife sahiptir."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...