BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Zehirlenmeler sıcakla artıyor

Zehirlenmeler sıcakla artıyor

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, havaların giderek ısındığı bu dönemde, gıda zehirlenmelerinde de büyük artış gözlendiğini söyledi.



BURSA- Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, havaların giderek ısındığı bu dönemde, gıda zehirlenmelerinde de büyük artış gözlendiğini söyledi. Tayar, gıda zehirlenmelerinin genellikle ishal, kusma ve bazen de yüksek ateş ile ortaya çıkan hastalıklar olduğunu kaydetti. Besinlerin üreticiden tüketiciye ulaştırılması sırasında soğuk zincirin kırılması halinde, mikropların hızla üremeye başladıklarını belirten Tayar, mikropların sayısı arttıkça, hastalık yapma riskinin de büyüdüğünü ifade etti. Tayyar, ''Ayrıca yazın insanların denize ve havuza girmesi, ağız yoluyla bu suları yutmalarına ve gastro enteritlerin artmasına sebep oluyor. Çok önemli bir başka neden de sineklerin yaz aylarında ortaya çıkmasıdır" dedi. Tayar, yazın gıda zehirlemeleriyle karşı karşıya kalınmaması için temizliğe önem verilmesi ve yemek hazırlanan tezgahın çok temiz olmasına dikkat edilmesinin önemli olduğunu vurguladı.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 95953
    % -0.94
  • 5.8268
    % -0.21
  • 6.5545
    % -0.3
  • 7.5654
    % 0.02
  • 238.458
    % -0.16
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT