Gürsel Tekin'den Bülent Arınç'a teşekkür

/ Kaynak: DHA
Gürsel Tekin'den Bülent Arınç'a teşekkür

Politika Haberleri  / DHA

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin MYK sonrası basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın torpil iddialarına ilişkin yaptığı açıklamalara ilişkin Tekin, "Arınç'a da çocuğuna da teşekkür ediyorum kirliliğe bulaşmadığı için. Geldiğimiz ülke fırsatlar ülkesi olduğu için çürümüş bir ülke olduğu için bunları söylemek zorunda kalıyoruz. Arınç'ın söylediği cümle de anlam ifade diyor. Hükümeti sözcüsü itiraf etmek zorunda kalıyor" dedi.
Güvenlik yasasını eleştiren Tekin, "Bu bir güvenlik yasası değildir. Bu fırsatlar ülkesinde yararlananların güvenliğini sağlamak için çıkarılmış bir yasadır. Bu yasada fıtratlarda hayatlarını kaybetmiş, kepenklerini kapatmış, intihar etmiş herhangi bir insan için çıkarılmış bir yasa değildir. Maalesef iktidarın uzun süredir işlemiş olduğu suçları törele etmek için kendilerinin böyle bir yasaya ihtiyaç olduklarını hepimizin çok net bilmesi gerekir" dedi.


"ARINÇ'A DA ÇOCUĞUNA DA TEŞEKKÜR EDİYORUM KİRLİLİĞE BULAŞMADIĞI İÇİN"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın torpil iddialarına ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendiren Tekin, "Herkesin çocuğunu kast etmedik biz. Bizim kast ettiğimiz uzun süredir kirli işlerde çocuklarını kurye olarak kullanan siyasetçileri biz kast ediyoruz. Bakanlıklarda, kupon arsaları pazarlayanları kast ediyoruz. 17-25 Aralık'ta tepelerde görüldüğü gibi para alışverişlerinde olan çocukları kast ediyoruz. Elbette bütün bakan çocuklarını kast etmemiz mümkün değil. Biz sizin ne kadar rahatsız olduğunuzu biliyoruz. Kendisi de itiraf ettiler. Arınç'a da çocuğuna da teşekkür ediyorum kirliliğe bulaşmadığı için. Bu tartışmalar siyaseten çok ayıplıdır. Ama maalesef, ne yazık ki geldiğimiz ülke fırsatlar ülkesi olduğu için çürümüş bir ülke olduğu için bunları söylemek zorunda kalıyoruz. Arınç'ın söylediği cümle de anlam ifade diyor. Hükümeti sözcüsü itiraf etmek zorunda kalıyor" diye konuştu.


Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...