Çavuşoğlu'nun ziyaret teklifini reddettiler

Çavuşoğlu'nun ziyaret teklifini reddettiler

DÜNYA Haberleri

Kıbrıs Rum yönetimi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yunan mevkidaşı Evangelos Venizelos'la birlikte Kıbrıs'ı ziyaret etme teklifini reddetti.

Kıbrıs Rum yönetimi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yunan meslektaşı Evangelos Venizelos'la birlikte Kıbrıs'ı ziyaret etme teklifini reddetti. Çavuşoğlu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantısı çerçevesinde Selanik'te görüştüğü Venizelos'a, kalp ameliyatı sonrası New York'ta tedavi gören Rum lider Nikos Anastasiadis adaya döndüğünde ona birlikte geçmiş olsun ziyaretinde bulunma teklifinde bulunmuştu. Ziyaretin adanın hem kuzey hem de güney tarafını kapsayacak olması Rum yönetiminin tepkisini çekti. Rum yönetimi, Çavuşoğlu'nun önerisinin tartışma konusu bile olamayacağını açıkladı. Rum yönetimi sözcüsü Nikos Hristodulidis, "Türk ve Yunan dışişleri bakanlarının kuzeyde ve güneyde temaslarda bulunmaları tartışma konusu bile değildir" dedi. Kıbrıs Rum Kesimi'nin en çok satan gazetesi konumunda olan Fileleftheros, haberi "Ankara öneriyor, Atina dinliyor... Lefkoşa kuzey ve güneye ziyaretleri kabul etmiyor" başlığıyla verdi. Gazeteye göre Hristodulidis, Çavuşoğlu'nun Venizelos'la birlikte Anastasiadis'e geçmiş olsun dileğinde bulunmak üzere adaya gelmesinin ancak "meşru giriş noktalarından gelmesi" ve Rum Yönetimi Başkanı ile Başkanlık Köşkü'nde görüşmesi şartıyla hoş karşılanacağını açıkladı. Hristodulidis, Çavuşoğlu'nun Güney Kıbrıs'taki havalimanı olan Larnaka'dan gelmesi durumunda görüşme için bir sorun olmayacağına dikkat çekti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...