Libya'da Hafter Bukemmaş bölgesini ele geçirdi

/ Kaynak: AA
Libya'da Hafter Bukemmaş bölgesini ele geçirdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Hafter'e bağlı birliklerin Tunus sınırındaki Bukemmaş bölgesini, Ra's Cedir Sınır Kapısı'na kadar ele geçirdiği belirtildi

Libya'nın Tunus sınırındaki Bukemmaş bölgesinde Trablus merkezli Milli Genel Kongre'nin desteklediği Fecr-i Libya güçleri ile Tobruk hükümetine bağlı birlikler arasında çıkan şiddetli çatışmaların sonrasında bölgenin Tobruk birliklerin eline geçtiği bildirildi.
AA'ya konuşan Tobruk'a bağlı Sınır Muhafızları Komutan Yardımcısı Muhammed es-Saim, "Sabahın erken saatlerinden itibaren çatışmalar şiddetlendi. Bukemmaş'tan Ra's Cedir Sınır Kapısı'na kadar olan bölge kontrol altına alındı. Birliklerimiz, sınır kapısı ve çevresinde konuşlanmaya başladı" dedi.
Saim, "başkente 120 kilometre uzaklıktaki Zuvvara kenti sakinleriyle de şehirdeki Fecr-i Libya mensuplarını kendilerine teslim etmesi için görüşmeler yaptıklarını" belirtti.
Fecr-i Libya Saha Komutanı eş-Şerif Bugasia da Tobruk hükümetine bağlı birliklere ait savaş uçaklarının bombardımanı sebebiyle geri çekilme taktiği izlediklerini belirterek, söz konusu bölgeleri tekrar kontrol altına almaya hazırlandıklarını kaydetti.
-Tunus sınır kapısını kapattı
Tunus tarafının Ra's Cedir Sınır Kapısı'nı çift yönlü kapattığı belirtildi.
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, sınır kapısının Libya tarafında çatışmaların şiddetini artırması üzerine Tunus güvenlik güçleri, kapıyı giriş ve çıkışlara kapattı. Böylelikle ülkenin dünya ile karayolu bağlantısını sağlayan tek geçiş noktası da kapanmış oldu.
Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Libya'da, Mayıs ayında emekli General Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmişti. Bu olayların ardından 2 meclisin faaliyete geçtiği ülkede, Milli Genel Kongre'nin desteklediği Libya Şafağı (Fecr-i Libya) Koalisyonu ile Tobruk Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu" Koalisyonu arasındaki çatışmalar devam ediyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...