'Sürpriz değil, beklenen sonuç'

'Sürpriz değil, beklenen sonuç'

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, İstanbul merkezli operasyonla ilgili olarak "Bu, bir sürpriz değil. Beklenen bir olay" dedi.

13 ilde başlatılan "paralel yapı" iddialarına ilişkin operasyonla ilgili hükümet kanadından açıklamalar geldi. Konuyla ilgili gazetecilere konuşan ilk isimler Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu oldu.

Numan Kurtulmuş, operasyonun teferruatını ve hangi gerekçelerle yapıldığını şu an bilmediğini söyledi. Herkesin duruma bakacağını ifade eden Kurtulmuş, "Yapılan işlemlerin sonucunu göreceğiz. Bir şey söylemeyi bu aşamada uygun görmüyorum" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, "Gerekli değerlendirmeleri süreç içerisinde zaten kamuoyu da yapar. Yanlış yapan yanlışının bedelini öder. Ama şu anda daha çok yeni haberler, bakalım" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, İstanbul merkezli operasyonla ilgili olarak "Bu, bir sürpriz değil. Beklenen bir olay sonuç itibarıyla" dedi.

ŞENTOP: SÜRPİZ DEĞİL
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop de konuyla ilgili "Bu konuda bir soruşturma yürütüldüğünü hatta farklı farklı dinlemelerle ilgili ayrı, örgütle ilgili ayrı soruşturma yürütüldüğünü duyuyorduk" diye konuştu.

Şentop, şunları kaydetti:

"Soruşturmanın belli bir aşamasında kişilerin ifadelerini almak, belki yakalama, belki tutuklama gibi bunlar tabii savcının, hakimin bileceği işler. Olacağı ve olabileceği tahmin edilebiliyordu ama zamanlama konusunda bir şey tahmin edilebilmesi mümkün değildi. Bu, bir sürpriz değil. Beklenen bir olay sonuç itibarıyla."

EROĞLU: SEBEBİ VAR
Operasyonun sebepsiz yapılmayacağını dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu da
"Suçlu kimse cezasını çeker. Dolayısıyla burada keyif için operasyon yapılmaz. Sebepleri var tabii. Suç işleyenler, adalete teslim edilir. Herkes kanun ve mevzuata göre hareket etmeli. Yani paralel yapının böyle bir darbe girişimi asla kabul edilemez. Dolayısıyla devlet de buna karşı her türlü tedbiri alır" dedi.

ZEYBEKCİ: BEDAVA KAHRAMANLAR ÇIKAR
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, her şeyin hukuk içerisinde olması gerektiğini vurgulayarak,
"Bence sonuçlarını görmek lazım, beklemek lazım. Benim burada endişe ettiğim şu olur, yanlış yorumlanan, yanlış şekilde yönlendirilen veya yanlış şekilde gereğinden fazla önemsenen bazı şeyler olması halinde, gereksiz yere bir ucuz bedava kahramanlar ortaya çıkarırız. Bundan endişe ederim. Herkes hukuka inanmalı, hukuka saygı duymalı. Eğer hiçbir sıkıntısı yoksa hukuka güvenmeli ve inanmalı, sonuçlarına herkes razı olmalı diye düşünüyorum" diye konuştu.

YILMAZ: HANGİ SAHTE BELGE DÜZENLENDİ?
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise
"Gözaltıyla ilgili hakimin vermiş olduğu kararın şöyle bir gerekçesine baktım. Diyor ki örgüt kuraraktan, örgüt marifetiyle bir örgüt oluşturuldu. Bu örgütün tehditle, yıldırmayla, baskıyla ve sahte belgeler üreterekten ve kişilerin de özgürlüklerinin kısıtlanması suretiyle hukuka aykırı fiillerde bulunduğu bundan dolayı da ilgili kişilerin gözaltına alınması doğrultusunda bir karar verildi" diye konuştu.

Gözaltı kararındaki "sahte belge düzenlendi" gerekçesine dikkati çeken Yılmaz, "Bir bakalım hangi sahte belge düzenlenmiş. Başka ne diyor, 'Kişiler özgürlüklerinden alıkonuldu.' Bilen var mı? Hangi kimsenin özgürlükten. Dolayısıyla bir incelemede, bir araştırmada çıksın hangi sahte belge düzenlendi, hangi kişi özgürlüklerden alıkonuldu bu ortaya çıksın. Ondan sonra da vatandaşımız görecektir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...