İnanmış çocuklar

İnanmış çocuklar

SPOR Haberleri

Kartal, Tottenham zaferi sonrası G.Antep'i de deplasmanda devirdi. Siyah-beyazlı ekip Oğuzhan'ın 64'teki golüyle liderlik koltuğunu korudu.

Rakiplerinin kazandığı haftada galibiyetten başka bir sonucu düşünmeyen Beşiktaş, Gaziantep engelini Oğuzhan'la aşarak liderlik koltuğunu geri aldı: 1-0. Karşılaşmaya hızlı başlayan siyah-beyazlı ekip ilk dakikada ilk ciddi pozisyonunu buldu. Olcay'ın soldan sert ortaladığı topa kale ağzında Sosa hamle yaptı ancak Arjantinli futbolcunun çabası yetersiz kaldı. Erken gol bulup rahatlamak isteyen Beşiktaş, 5. dakikada Olcay'ın sol çaprazdan gönderdiği şutla bir kez daha gole yaklaşsa da istediği sonuca ulaşamadı. Karşılaşmanın ilk 20 dakikasında Oğuzhan ve Sosa ikilisinin defansın arkasına atmaya çalıştığı toplarla pozisyon üretmeye çalışan siyah-beyazlı ekip, dakikalar ilerledikçe temposunu yitirmeye başladı. Etkili savunmasıyla dikkat çeken Gaziantepspor karşısında kanatlardan bindirmeler yapamayan Beşiktaş, Olcay ve Gökhan Töre'nin top kayıplarıyla kırmızı-siyahlı rakibini rahatsız edemedi. 36. dakikada Motta'nın şutu kalecide kalırken, 3 dakika sonra Brezilyalı oyuncunun kaptırdığı top Beşiktaş kalesindeki ilk tehlike oldu. Beşiktaş savunmasını az adamla yakalayan Gaziantepspor'da Mustafa dar açısına rağmen şut çekmeyi tercih edince devre golsüz sona erdi. nbsp;
Çok gol kaçırdılar
İkinci yarıda yorgunluk sinyalleri veren Beşiktaş, Cenk Tosun'la birçok net fırsatı heba etti. Gaziantepspor'un nispeten zayıf kalan sağ kanadından pozisyon üretmek için Gökhan Töre'yle Olcay'ın yer değiştirdiği ikinci devrede siyah-beyazlılar rakip yarı alanda daha üretken bir hale geldi. 53. dakikada Oğuzhan'ın ceza sahası dışından çektiği şutla tehlikeli olan Beşiktaş,64. dakikada golü buldu. Oğuzhan'ın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Cenk'in Karcemarskas'dan dönen topunu tamamlayan Oğuzhan Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Kerim Frei'in oyuna dahil olmasıyla soldan daha fazla bindirme yapan Beşiktaş, Cenk Tosun'un ortaları değerlendirememesiyle saç baş yoldu. Gaziantepspor'un hücumda varlık gösterememesi üzerine daha etkili olmaya başlayan Beşiktaş'ta Gökhan Töre'nin bir şutu direkten dönerken, siyah-beyazlılar üst üste beşinci galibiyetini almayı başardı. nbsp;


Atınç havalanmayacak!
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic maç sonrası, "Sakatları ve yorgunluğumuzu düşününce çok değerli bir galibiyet aldık" dedi. Hırvat hoca, "Zor bir deplasman maçıydı. Tüm takımların puana ihiyacı var. Kazanmayı hak ettik" vurgusu yaparken, "İlk 15 dakika iyiydik, kalan bölümden memnun değilim. İkinci yarıda çok daha toparlandık. 1-0 tehlikeli bir skordur ama takım savunmasını çok iyi yaptık" şeklinde konuştu. Atınç'ı değerlendiren Bilic, "Gösterdiği performans bizim için sürpriz değil. Onunla sürekli konuşuyoruz, öğrenmeye çok açık. Bu sezon başında Türk stoper transfer etmek istiyorduk ama Atınç'ın gösterdiği performanstan sonra bunu rafa kaldırdık. Ayaklarını yere sağlam basıp havalanmazsa hem Beşiktaş, hem de Türk futbolu için çok iyi olacak" yorumunda bulundu.


SONUÇLAR
F.Bahçe-Sivas4-1
Başakşehir-Balıkesir1-0
Akhisar-G.Birliği1-1
T. Konya-G.Saray0-5
K.Paşa-Eskişehir1-0
K.Karabük-Bursa3-2
Mersin İY-SAİ-Erciyes1-1
G.Antep-Beşiktaş0-1
Bugün
20.00 Trabzon-Ç.Rize





14. HAFTA
19 Aralık Cuma
20.00 SAİ Erciyes-F.Bahçe
20 Aralık Cumartesi
13.30 Sivas-Başakşehir
16.00 Eskişehir-K.Karabük
19.00 G.Saray-Mersin İY
21 Aralık Pazar
13.30 G.Birliği-T. Konya
13.30 Balıkesir-Kasımpaşa
16.00 Bursa-Trabzon
19.00 Beşiktaş-Akhisar
22 Aralık Pazartesi
19.00 Ç.Rize-G.Antep

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...