Dolar zirveye tırmanıyor!

Dolar zirveye tırmanıyor!

Ekonomi Haberleri

Ocak 2014'ten bu yana en yüksek seviyesi olan dolar 2.3425 TL'ye yükselerek zirveye doğru ilerliyor.

Uluslararası piyasalardaki hareketliliğin yanında içeride artan siyasi tansiyon dolarda alımlara neden oluyor. Dolar gün içinde 2.3425 TL ile son 11 ayın zirvesini gördü.
Avrupa para birimi euro ise sabah saatlerinde 2.8595 liradan gerilerken daha sonra yükselişe geçerek 2.8652 lira oldu.Avrupa para birimi ve dolardaki yukarı yönlü çıkışlara bağlı olarak, yarı yarıya euro ve dolardan oluşan döviz sepetinin değeri de 2.5820 düzeyine kadar çıktı.
PETROL HIZLI YÜKSELDİ
Petrol, Libya ve Nijerya'da üretimin yavaşlayacağı yönündeki işaretler ile, iki haftanın en hızlı yükselişini kaydetti
Petrol, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretiminin yüzde 9'unu teşkil eden iki ülkenin üretimde yaşadığı sorunlar nedeniyle, son 2 haftanın en büyük yükselişini kaydetti. Fiyatlar 5 yılın en yüksek seviyelerinde seyrederken, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) OPEC'in üretimde kesinti yapmayacağını ifade etti.
National Oil Corp'a göre Libya'daki çatışmalar ülkedeki en büyük ve 3. büyük ham petrol limanlarındaki ithalatı aksatırken, bazı sahalardaki üretim durdu. Bir sendika üyesinin aktardığına göre ise Nijerya'daki petrol platformlarındaki ve kargo terminallerindeki işçiler süresiz greve gitti. BAE Enerji Bakanı Süheyl Al Mazrouei, fiyatların varil başına 40 dolara düşmesi halinde dahi OPEC'in üretimi azaltmayacağını belirtti.
Petrol, OPEC'in Venezuela gibi üye ülkelerin üretimin düşürülmesi çağrılarına karşın, Suudi Arabistan öncülüğünde 27 Kasım'da üretimi sabit tutma kararı almasından bu yana yüzde 20'den fazla düşüş kaydetti. ABD'de üreticiler, 30 yıldan uzun bir sürenin en hızlı petrol üretimini gerçekleştiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...