Gülen'e kırmızı bülten çıkarılacak mı? Başbakan açıkladı

Gülen'e kırmızı bülten çıkarılacak mı? Başbakan açıkladı

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu , Çad Başbakanı Kalzeube Deubet ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu , Çad Başbakanı Kalzeube Deubet ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu 14 Aralık operasyonu ile ilgili olarak "Bu hukuki bir süreçtir. Gereken ne ise yapılacak." dedi.

Davutoğlu, Fethullah Gülen'le ilgili "kırmızı bülten çıkarılacak mı" sorusuna, "Soruşturma neyi gerektiriyorsa mutlaka yargı onun gereğini yapacak. Bizim, buradan şu veya bu yorumda bulunmamız doğru değil ancak yargı süreci içinde bir talep söz konusu olursa kırmızı bülten ve diğerleri, herhangi bir suç söz konusu olduğunda hangi işlem yapılıyor ise hiçbir ayrım gözetmeden eşit durumdaki bir vatandaşa ne uygulama yapılırsa o yapılır. Bu konuda da kararlılığımız kesindir" dedi.

İşte o konuşmadan satır başları...

Bütün milletimiz adına dost Pakistan'a taziyelerimi sunuyorum. Yarından geçerli olmak üzere 1 günlük yas ilanı aldık. Ne gerekiyorsa Türkiye, Pakistan ile dayanışmasını sürdürecektir.

Herkesi dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz.Siyasi, kültürel ve ekonomik boyutları olan son derece önemli bir ziyaret. Arzu ettiğimiz gelişme ancak Türkiye ile Çad'ın potansiyeleri daha fazla. Çad Afrika'nın en stratejik ülkelerinden birisi. Çad'ın bulunduğu konum büyük önem taşıyor. Bunun getirdiği doğal sonuç olarak da Çad çevre ülkelerden gelen istikrarsızlıktan etkileniyor.Çad'da bir TİKA ofisi açmaya karar verdik. Çad, Ankara'da büyükelçilik açıyor. Bu ilişkilerimizin ulaştığı düzey anlamında büyük önem taşıyor. nbsp;Bölgesel konulardaki işbirliğimiz devam edecek. nbsp;

Çad Başbakanı Kalzeube Deubet:
Sizin aracılığınızla içten dileklerimle Türk hükümetine misafirperverlik için teşekkür etmek istiyorum. Bu ziyaret sayesinde ilişkilerimize yeni bir ivme kazandırabileceğiz. nbsp;Çad bugün aslında Orta Afrika bölgesinde istikrarlı olarak tanımlanabilecek yegane ülke. 2008'den beri bir istikrarlı döneme girdik. İçinde bulunduğumuz çevre nedeniyle tehdit oluşturduğunu görüyorsunuz. nbsp;

SORU-CEVAP

"ÇAD'ın kalkınması için neler yapacaksınız"
Şuanda 198 öğrencimiz Türkiye'de burslu olarak eğitim görüyoruz. Yüksek öğrenimde 50 öğrenci var ama bunun 100'e çıkarılması için gerekli talimatı verdim. Geçen sene Ocak ayında verdiğimiz söz bir artış getirdi bunu daha da artıracağız inşallah.

"Fetullah Gülen için kırmızı bülten çıkacak mı?"
Her şeyden önce dün tamami ile yargısal olarak yürütülen bu çalışmalar yargı sürecidir ve hukuk devletinde nasıl yürümesi gerekiyorsa o şekilde yürüyecektir. Dış ve iç basında çok haksız eleştiriler yapılıyor. Tamamı ile mağdur olan bir grup adına bir vatandaşın başlattığı bir süreç bu. Dün yapılan başlayan süre. Türkiye'de insan hakları bakımından dönüm noktası olabilecek bir davadır. 17 ay terör örgütü olarak gösterilip hapiste kaln insanlar var. Bu yapılması gereken bir çalışmadır. Siyasi irade tarafından yapılan, basın özgürlüğünü kısıtlayan bir eylem değildir.Bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bu tamami ile hukuki bir süreçtir ve yapılması ne gerekiyorsa yapılacak. AB'den soruşturmanın başında gelen yorumlar kabul edilebilir değildir. Savcı iddianamesini hazırlar, dava görülür. Ondan sonra yorumlar yapılıyor. Kimse hukuktan üstün değildir. Suç işleyen biri gazeteci de olsa gereken işlem yapılır.Bu operasyon yürürken hiç bir kısıtlama gördünüz mü? Çünkü burada mesele basın özgürlüğü değil bir grup vatandaşımızın mağduriyeti ile başlayan bir süreç. Fetullah Gülen'le ilgili yargı ne gerekiyorsa yapacak. Yargı Kırmızı Bülteni gerek görürse aynı durumda olan vatandaşlara ne yapılıyorsa ona da aynı işlem uygulanır.

"Mülteci akını ile nasıl baş ediyorsunuz?"
Bizim AFAD diye bir yapımız var. Mülteciler gelir gelmez burada en iyi şekilde ağırlanıyor. şehirde kalan mülteciler için de eğitim ve sağlık gibi ihtiyaçları da yine AFAD tarafından karşılanacaktır. Biz bunu bir insani görev olarak yapıyoruz. Kimsenin etnik ve dini kimliğine bakmıyoruz. nbsp;

"Cumhurbaşkanının Bakanlar Kuruluna başkanlık etmesi sizi rahatsız eder mi?"
Bizim ilişkimiz siyasetle başlamadı siyaset ile de bitmeyecek. Biz ortak bir davanın insanlarıyız. Bu ilişkilerin doğasından dolayı kimse bu ilişkilere nüfuz edemez. Biz de hiçbir şekilde basın önünde ya da başka bir şekilde müdahil olunmasına izin vermeyiz. Biz gerekli konuları aramızda tartışır ve basın ile paylaşırız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...