Karaca'nın avukatı, 'Müvekkilim tutuklanacak'

/ Kaynak: AA
Karaca'nın avukatı, 'Müvekkilim tutuklanacak'

Politika Haberleri  / AA

Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran Karaca hakkında açıklamada bulundu.

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında gözaltına alınan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, müvekkilinin 3 gündür hiçbir işlem yapılmaksızın bekletildiğini savunarak, "Şu haliyle bu gözaltı cezalandırmaya dönüşmüştür" dedi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesi önünde gazetecilere açıklama yapan avukat Duran, Hİdayet Karaca'nın gözaltındaki 4. günü olduğunu, sabah saatlerinde polis memurlarından, Karaca'nın ifadesinin alınacağını öğrendiğini belirtti.
Hidayet Karaca'nın ifadesi alındıktan sonra cumhuriyet savcısının vereceği kararı bekleyeceklerini ifade eden Duran, şunları söyledi:
''Bugün gözaltının 4. günü. Müvekkiller tam 4 gündür uykusuz, tıraş olamıyor, duş imkanı yok ve yorulmuş vaziyette. Bu şekilde ifade vermeye zorlanıyor. Hidayet Karaca, pazar günü hiç kimse gözaltında değilken kendisi gelip teslim oldu fakat 3 gündür hiçbir işlem yapılmaksızın bekletiliyor. CMK'ya göre ek gözaltı süresi şayet usul işlemler uzarsa, zorunluluk sebebiyle, ifade uzarsa ancak alınabilir. Fakat bu durumda hiçbir işlem yapılmadan süre keyfi olarak uzatılıyor. Ve burada bu polis memurlarının her geçen gün davranışlarının sertleştiğini görüyoruz. Son olarak ben elimde birkaç gazeteyle emniyete girmek istedim. Polis memurları gazeteyi alamayacaklarını, savcının böyle bir talimatı olduğunu söylediler. Bu operasyonu yaptıran anlayış, gazeteye silah nazarıyla bakıyor. Tıpkı bir silah gibi engellemeye çalışıyor. Şu haliyle bu gözaltı cezalandırmaya dönüşmüştür.''
Şüphelilere sorulan sorulara dikkati çekmek istediğini vurgulayan Duran, Hidayet Karaca ile Fethullah Gülen arasında geçtiği iddia edilen konuşmaların sorulduğunu öne sürdü.
Duran, "bu telefon konuşmasının gerçekliğinin henüz ortaya çıkmadığını, montajlanmış olduğunu ve içeriğinde birçok unsur bulunduğunu" söyledi.
''Bu diziler hayal ürünüdür''
Türkiye ve dünyada hayal ürünü ve gizemli filmlerin reyting yaptığını söyleyen Duran, ''Bu filmler izleyicide izleme duygusunu oluşturuyor ve yüksek reytingler alıyor. Reyting, satış ve para demektir. Tek Türkiye, Kurtlar Vadisi, Sağır Oda, Reaksiyon gibi diziler. Senaristler gündemi takip ederler, hikayeler oluştururlar. Senaristleri birden fazladır. Belki 10 farklı senarist vardır. Bu hikayeler birleştirilir ve dizi haline getirilir. Oradan hareketle jenerikte adı geçen tüm kişilerin şüpheli olarak görülmesi kabul edilemez'' diye konuştu.


Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...