Pakistan'dan Afganistan çıkışı

/ Kaynak: AA
Pakistan'dan Afganistan çıkışı

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, ülke topraklarının Afganistan'a karşı kullanılmasına müsaade etmeyeceklerini açıkladı.

Şerif, parlamentoda temsil edilen siyasi partilerin temsilcileri ile toplantısında yaptığı konuşmada "Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ile görüşmede iki ülke, topraklarının birbirlerine karşı kullanılmasına müsaade etmeme kararı aldı" dedi
Afganistan ile ilişkilerde yeni bir dönemin başladığına işaret eden Şerif, "Afganistan Devlet Başkanı Gani, Pakistan ziyareti sırasında ikili ilişkilerde yeni bir kitap yazılacağını söylemişti. Biz de bu fırsattan yararlanmalıyız" ifadesini kullandı.
Şerif, terörle mücadelede daha fazla vakit kaybedemeyeceklerini, artık karar alma zamanının geldiğini söyledi.
- 5 bin kişilik özel terörle mücadele gücü kuruluyor
Toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Çodri Nisar Ali Han da polisin terörle mücadele için gerekli eğitime sahip olmadığını, 5 bin kişilik özel terörle mücadele gücünün kurulduğunu kaydetti. Han, Kuzey Veziristan bölgesinde devam eden Taliban militanlarına yönelik operasyon kapsamında 10 bin askerin görevlendirildiğini belirtti.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif'in yanı sıra askeri ve sivil istihbarat başkanlarının da katıldığı toplantıda terörle mücadele için ulusal hareket planının onaylanması bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...