21. Yüzyıl'ın haçlı seferi: IŞİD

21. Yüzyıl'ın haçlı seferi: IŞİD

DÜNYA Haberleri

Avrupa'nın terör örgütü IŞİD'e sağladığı destek rakamlarla kanıtlandı. En çok militan ve silah yardımının Avrupa'dan yapıldığı ortaya çıktı.

Ancak aynı Avrupa IŞİD'i bahane edip İslam dünyasına karşı saldırıya başladı. Bunun en ırkçı örneği ise önceki akşam Almanya'nın Dresden kentinde ortaya çıktı. Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGİDA) adlı örgüt etrafında toplanan Neo-Nazi ruhu, Dresden'de gösteri yaptı. Bir süredir Almanya'nın farklı noktalarında bulunan göstericiler "Almanya'nın Müslümanlaşması'na karşıyız" şeklinde sloganlar attı. Sağduyulu Almanlar ise İslam karşıtlığını protesto etti. PEGİDA karşıtı Almanlar Münih, Kassel, Bonn ve Dresden'de gösteriler düzenledi. Münih'te Opera Meydanı'nda bir araya gelen 12 bin kişi PEGİDA oluşumunu protesto etti. Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter, "Bu gösteri Münih'in çok kültürlü yüzünü gösteriyor. Burada binlerce insan birlikte ırkçılık ve dışlamaya karşı bir araya gelerek tepkilerini ortaya koydular" dedi.
KAYNAK: A HABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...