O militan, Bağdadi'nin kız kardeşi mi?

O militan, Bağdadi'nin kız kardeşi mi?

DÜNYA Haberleri

DEAŞ'ın uğruna 2 Japon gazeteci ve bir İsrailli pilotu rehin aldığı ve defalarca tehditler savurduğu, hatta infazlar yaptığı kadın serbest kalıyor.

Ortadoğu'ya kana bulayan DEAŞ'ın ısrarla salıverilmesini istediği gizemli kadın, sonunda serbest kalıyor. DEAŞ'ın 'hapisteki kız kardeş' olarak tanımladığı Sacide er-Sacide er-Rishawi'nin kim olduğu ise gizemini koruyor.
Ürdün Başbakan Yardımcısı Marwan Muasher, er-Rishawi'nin Irak El Kaidesi'nin lideri Zerkavi'nin yardımcılarından birinin kız kardeşi olduğunu duyurmuş ancak bu yardımcının kimliğini açıklamamıştı.
NTV'ye göre Delta Force'dan emekli Yarbay James Reese, Ürdünlü Başbakan Yardımcısının açıklamasını bir adım daha öne götürerek Zerkavi'nin sözü geçen yardımcısının şu an DEAŞ'ın lideri olan Bağdadi olduğunu öne sürmüştü.
Bu bilgilerden yola çıkarak DEAŞ'ın ısrarla salıverilmesini istediği er-Rishawi'nin Bağdadi'nin kız kardeşi olduğu yorumları yapılıyor. Örgütün açıklamalarında 'hapisteki kız kardeş' tanımlamasını kullanması da bu iddiayı güçlendiriyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...