Erdoğan: 'Durmuş Yılmaz bakan kör, kendi işine baksın'

Erdoğan: 'Durmuş Yılmaz bakan kör, kendi işine baksın'

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mali Cumhurbaşkanı Kitta ortak basın açıklamasında eski Merkez Bankası başkanı Erdoğan Durmuş Yılmaz'a sert çıktı...

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita ile düzenlenen ortak basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Erdoğan, eski Merkez Bankası başkanı Durmuş Yılmaz'ın enflasyon ve faiz açıklamasına sert çıktı.

Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz'ın "faiz silahıyla yapısal sorunlar çözülmez" şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine nbsp; Cumhurbaşkanı Erdoğan şu cevabı verdi:

"Durmuş Bey kendi işine baksın. Onu muhatap alıp da burada herhangi bir şey söyleyecek halim yok. Kendisinin başarı grafiğini gayet iyi bilen birisiyim. Onların dönemi bizim faizle mücadelemizde çok farklı bir mücadeleyi sürdürdüğümüz dönem olmuştur. Kendi maharetleri değildir. Bizim özel gayretlerimizdir. Düşük faiz, büyüme oradaki tespitleri de çok çok yanlış. Gerek ABD'yi bu şekilde değerlendirmesi ayrı bir yanlış. Şu anda ABD'yi az büyüyen bir ülke olarak nitelemek bir insanın bakar kör olmasıdır. Şunu sormak lazım. Şu anda ABD'de faiz oranı nedir, enflasyon nedir? Bunu bir öğrensin. Acaba büyüme oranları bize göre nedir? Buna bakmak lazım"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...