Troyka kredilerinin ödeme süresi bu ay sonu doluyor!

Troyka kredilerinin ödeme süresi bu ay sonu doluyor!

DÜNYA Haberleri

Yunanistan, uluslararası kurtarma paketi çerçevesinde aldığı borçları geri ödeme koşullarını yeniden müzakere etme çabalarını sürdürüyor.

Yunanistan'ı içine düştüğü bunalımdan kurtarmak için 2010'da Troyka olarak adlandırılan Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından verilen 240 milyar euro tutarındaki kredilerin ödeme süresi bu ayın sonunda sona erecek.
Kısa süre önce işbaşına gelen yeni Yunan hükümeti ise geri ödeme koşullarınıyenilemek için Avrupa'da yoğun temaslara başladı.
Başbakan Aleksis Tsipras bugün Brüksel'de Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşürken, Maliye Bakanı Yannis Varufakis de Avrupa Merkez Bankası yetkilileriyle görüşmek üzere Frankfurt'ta.
Avrupa Merkez Bankası'nın, yeni bir kurtarma paketi üzerinde anlaşma sağlanana kadar Yunanistan'ın ödeme sürelerini uzatmaya karşı olduğu bildiriliyor.
Maliye Bakanı Varufakis ise borç ödemelerinin ekonominin performansına bağlı olması konusunda Avrupa Merkez Bankası'nı ikna etmeye çalışacak.
Tsipras da, Brüksel'deki temasları ardından Paris'e geçerek Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile biraraya gelecek.
KAYNAK: BBC TÜRKÇE

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...