Öcalan'a rağmen provokasyon

Öcalan'a rağmen provokasyon

GÜNDEM Haberleri

Hakkari, Şırnak ile Şanlıurfa'nın Suruç ve Viranşehir ilçelerinde Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin 16. yıldönümünü protesto eylemlerinde olaylar çıktı.

Hakkari, Şırnak ile Şanlıurfa'nın Suruç ve Viranşehir ilçelerinde Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin 16. yıldönümünü protesto etmek için yapılan eylemlerde olaylar çıktı. Öcalan'ın itidal çağrılarına rağmen sokaklara barikat kurup ateş yakan yüzü maskeli göstericilere polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericiler ise polise ses bombası, molotof, havai fişek ve taşla saldırdı. Bölgedeki bazı esnaf da protesto maksatlı kepenk açmadı. Diyarbakır'da da 25 bin kişinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi. Burada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, "İnanıyoruz ki çok yakında Öcalan burada olacak" dedi. Silopi'de ise yüzleri kapalı 4-5 kişilik bir grup nöbet kulübesine havai fişek ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Nöbetçilerin havaya ateş açması üzerine teröristler kaçarak bölgeden uzaklaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...