Uluslararası bankalardan 1 milyar $ para çaldılar

Uluslararası bankalardan 1 milyar $ para çaldılar

Ekonomi Haberleri

Bilgisayar korsanlığı yapan uluslararası bir çete, birçok ülkedeki dev bankalardan 1 milyar dolardan fazla para çaldı.

Rus güvenlik şirketi Kaspersky Lab'in raporuna göre, 2013 yılı sonundan bu yana aktif olan bilgisayar korsanları, 30 ülkede 100'den fazla bankanın sistemlerine sızdı ve düzenlediği "eşi görülmemiş siber saldırılarda" 1 milyardan dolardan fazla para çaldı. Raporda, çete üyelerinin Rusya, Ukrayna ve Çin'de olduğu, Kaspersky Lab'in soruşturma sırasında Interpol ve Europol ile işbirliği içinde çalıştığı belirtildi. Çeşitli yöntemlerle bankaların bilgisayarlarına erişim kazanan korsanların, bankaların sistemlerini öğrenmek için aylarca pusuda beklediği, bankamatikleri günün belirli zamanlarında oluşturdukları sahte hesaplara para aktarmaya programladıkları, ortalama her bankanın iki ile dört ayda soyulduğu ve her seferinde bankalardan 10 milyon dolar çalındığı kaydedildi. Soyulan bankalar ve finans kuruluşlarının bulunduğu ülkeler arasında Rusya, ABD, Almanya, Çin, Ukrayna ve Kanada da yer alıyor. İnterpol'ün dijital suç merkezi başkanı Sanjay Virmani, "Saldırılar, suçluların, herhangi bir sistemdeki herhangi bir zafiyetten faydalanabileceğini gösteriyor" diye konuştu. nbsp;

HER SEFERDE 10 MİLYON DOLAR

Siber korsanlar, bankaların bilgisayarlarına girdikleri halde, sistemi öğrenmek için aylarca pusuda bekledi. Bankamatik günleri, belirli zamanlardaki transferler izlendi ve her seferinde 10 milyon dolar çalındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...