86 Boko Haram militanı öldürüldü

/ Kaynak: AA
86 Boko Haram militanı öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Kamerun'un kuzeyinde, Kamerun ve Nijerya güçleri ile Boko Haram militanları arasındaki çatışmalarda 5 Kamerun askeri ve 86 militanın öldüğü bildirildi.

Kamerun Savunma Bakanlığı'nın sözcüsü Albay Didier Badjeck, Nijerya sınırı yakınındaki Wiza bölgesinde çıkan çatışmalarda 5 Kamerun askerinin öldüğünü, 7 askerin yaralandığını, Boko Haram'a ait bir aracın ele geçirdiğini belirtti.
Nijerya ordusu da 86 militanın öldürüldüğünü duyurdu.
Bu arada Kamerun'un kuzeyinde başlatılan "Alfa" operasyonunu yürüten Albay Joseph Numa, Boko Haram grubuna bağlı olduğu sanılan binden fazla şüphelinin polise teslim edilmek üzere Maroua kentindeki cezaevinde tutulduğunu belirtti. Kamerunlu Numa, konuya ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.
Kamerun'un başkenti Yaunde'de dün düzenlenen Orta Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (CEMAC) zirvesinde üye ülkeler Angola, Burundi, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kongo, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gabon, Ekvator Gine, Çad, Sao Tome ve Principe Demokratik Cumhuriyeti, örgütle mücadele kapsamında alınması gereken acil ve somut önlemler konusunu görüşmüştü.
CEMAC, Boko Haram ile mücadeleye destek amacıyla Kamerun ve Çad'a 86 milyon dolar yardımda bulunma kararı almıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...