İstanbul'a beklenen kar yağdı, peki kaç gün sürecek okullar tatil mi?

İstanbul'a beklenen kar yağdı, peki kaç gün sürecek okullar tatil mi?

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji uyarmıştı beklenen kar İstanbul'a düştü, 25 santim yağması bekleniyor. Akıllarda ise kaç gün süreceği ve okulların tatil edilip edilmemesi var!

İstanbul'da şuan kar etkisini arttırarak devam ederken. Kar yağışının ne kadar süreceği merak konusu. Diğer yandan da yolların beyaza bürünmesi ve trafik kazalarının meydana gelmesi ile okulların yarın tatil edilip edilmeyeceği kafalarda soru işareti. İşte son gelişmeler...Türkiye, Sibirya'dan gelen çok soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Bugünden itibaren kuzey ve batıda sıcaklık 6-10 derece düşecek. Marmara, Karadeniz ile Doğu Anadolu'da yoğun kar yağışı bekleniyor. Bazı illerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. İstanbul'da İDO ve THY'nin birçok seferi iptal edildi. Meteoroloji, İstanbul'da 10-25 cm arasında kar kalınlığının oluşabileceğini duyurdu. Yoğun tipi nedeniyle tüm vapur seferleri iptal edildi. Beklenen Sibirya soğukları yurtta etkili olmaya başladı. Çok sayıda kentte beklenen yoğun kar yağışı başladı. Bugünden itibaren Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havanın Güney ve Kıyı Ege ile Van ve Hakkâri dışında kalan ülke genelinde etkili olması bekleniyor. Yağışların; iç bölgelerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yağmur, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyı kesiminde de kar şeklinde olması tahmin ediliyor.
Hava sıcaklıklarının; bugünden itibaren ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinde 6 -10 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. nbsp;Yarın ve Perşembe günleriyse Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimi dışında ülke genelinde devam etmesi beklenen yağışların; genellikle kar, Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun güney kesimlerinde yağmur şeklinde olması tahmin ediliyor. nbsp;Soğuk hava dalgasının cuma günü yurdu terk etmesi bekleniyor.
İstanbul'a beklenen kar yağdı, peki kaç gün sürecek okullar tatil mi?
İSTANBUL'DA 25 CM KAR KALINLIĞI BEKLENİYOR

İstanbul ve Marmara Bölgesi'nin doğusunda halen yağmur şeklinde devam eden yağışın bugün akşam saatlerinden sonra ve gece saatlerinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde devam edeceği, yarın sabah saatlerinden itibaren ise yağışların kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte İstanbul il genelinde kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor. Çarşamba günü kar yağışının etkisini arttıracağı ve Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla ve zaman zaman kuvvetli kar sağanağı şeklinde devam edeceği bekleniyor. Bu süre zarfında kar yağışlarının, ilçe bazında değişiklikler göstermek üzere yerde 10-25 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor.
Zaman zaman fırtına şeklinde esecek kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte, yoğun kar yağışının neden olabileceği kara, hava, deniz ulaşımında aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
İstanbul'a beklenen kar yağdı, peki kaç gün sürecek okullar tatil mi?
BEKLENEN KAR İSTANBUL'DA BAŞLADI

Saat 04.30'da kentin yüksek kesimlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle, Sarıyer ve Üsküdar'ın yüksek kesimleri karla kaplandı; evlerin çatıları beyaza büründü. Kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde etkisini sürdürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kar küreme ve tuzlama araçları da, önceden belirlenen ana arterlerde hazır bekletiliyor.
Meteoroloji vatandaşları, zaman zaman fırtına şeklinde esecek kuvvetli kuzeyli rüzgârlarla birlikte, yoğun kar yağışının neden olabileceği kara, hava, deniz ulaşımında aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı uyardı. Şuan için okulların tatil edilip edilemeyeceği ile ilgili herhangi bir bilgilendirme yapılmadı...
İstanbul'a beklenen kar yağdı, peki kaç gün sürecek okullar tatil mi?

İSTANBUL'DA YOLLAR BUZ PİSTİNE DÖNDÜ
Sancaktepe bağlantı yolunda buzlanma nedeniyle meydana gelen kazada, 10 araç birbirine girdi. Kazada bir kişi yaralanırken, trafik aksadı.Kaza, sabah saat 08.00 sıralarında Sancaktepe Uğur Mumcu bağlantı yolunda meydana geldi. Alınan bilgiye göre, yolda meydana gelen buzlanma nedeniyle 10 araç birbirine girdi. Yolun kaygan olmasından dolayı duramayan araçlar, zincirleme kazaya neden oldu. Kazada yaralanan bir kişi, olay yerine gelen ambulansla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Kaza nedeniyle bağlantı yolunun tek şeridi trafiğe kapatıldı. Uzun araç kuyruğu oluşurken, kaza yapan araçların kaldırılmasının ardından yol trafiğe açıldı.
Öte yandan, aracı kazaya karışan bir sürücü, "Buzlanmıştı, öndeki araçlar bir kaydı ve durdu. Kayan araçlar onlara vurmaya başladı. Önde iki araç daha vardı, onlar kaçtı. Zaten kaza onların yüzünden oldu. Bir kişi yaralandı" dedi.
Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.
İstanbul'a beklenen kar yağdı, peki kaç gün sürecek okullar tatil mi?

METEOROLOJİDEN SON TAHMİN
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurdun birçok yerinde kar yağışı görülecek.
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Adana ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Marmara'nın kuzeydoğusu ve Karadeniz kıyıları ile Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, İç Ege, Marmara'nın güneydoğusu ve zamanla Batı Akdeniz'de kuvvetli olarak (30-60 km/s), Marmara'nın kuzey ve batısı ile Ege kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), zamanla Güney Ege kıyılarında fırtına (60-80 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Çok bulutlu, hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı 1
İstanbul: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2
İzmir: Parçalı bulutlu 9
Adana: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçeleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 15
Samsun: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Yağışların öğle saatlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor) 3
Trabzon: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Yağışların öğle saatlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor) 4
Erzurum: Çok bulutlu ve kar yağışlı -2
Diyarbakır: Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 9

##tgvideo##






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...