İki üniversitede gergin anlar

İki üniversitede gergin anlar

GÜNDEM Haberleri

Marmara Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrencilerin kavgasında 1 kişi yaralandı. Samsun'da ise öğrencilerle güvenlik arasında gerginlik yaşandı.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde öğlen saatlerinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Olayda bir öğrenci yaralandı. Polisin müdahalesi sonucu öğrenciler kampüs dışına kaçtı. Karşıt görüşlü öğrenciler bir süre uzaktan birbirlerine laf attı. Olayların tekrar büyümemesi için önlem alan polis, öğrencileri üniversitenin çevresinden uzaklaştırdı.
Kavgada satır kullanıldığı iddiası da ortaya atıldı.
İki üniversitede gergin anlar
Slogan atarak üniversite dışına çıkan iki ayrı grubun tekrar nbsp; karşılaşmaması için polis, aralarında barikat oluşturdu. Bir süre daha slogan nbsp; atan gruplar, polisin ikazı üzerine dağıldı. Polis, yerleşke ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.
nbsp;
ÖĞRENCİLER YÜRÜMEK İSTEYİNCE...
nbsp;
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ), yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu, nbsp; Hocalı katliamını ve Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesini protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

İki üniversitede gergin anlarOMÜ'de bugün Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi önünde toplanan bir grup öğrenci, Hocalı katliamı ile Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesini protesto etti. Türk ve Azerbaycan bayrakları ile yürüyen grup, PKK aleyhine de sloganlar attı. 'Şehidim hakkını helal et bize', 'Ferman Başbuğun, fakülteler bizimdir', 'OMÜ'de PKK istemiyoruz' sloganları atan grup, OMÜ Yaşam Merkezi'ne kadar yürümek istedi. Ancak üniversite güvenliği engeline takıldı. Burada yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından grubun Fen Edebiyat Fakültesi'ne kadar yürümesine izin verildi. Sloganlar eşliğinde Fen Edebiyat Fakültesi'nin önüne gelen grup, bir dakikalık saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...