Gülen ve Uslu hakkında yakalama kararı

/ Kaynak: DHA
Gülen ve Uslu hakkında yakalama kararı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Siyasilerin yasadışı dinlendiği iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Fethullah Gülen ve Emre Uslu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından çıkarılan yakalama kararında, soruşturma dosyasında var olan delillerin değerlendirildiği, şüpheliler Fethullah Gülen ve Emre Uslu'nun Terörle Mücadele Kanunu'nun 1. ve 7. maddeleri kapsamında "örgüt kurarak yönettiği" yönünde kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu kaydedildi.

Fethullah Gülen'in 1998 yılında itibaren ABD'de ikamet ettiği, diğer şüpheli Emre Uslu'nun da bir süredir yurtdışında yaşadığı ve ülkeye dönmedikleri belirtildi. Her iki şüphelinin de ABD'de yaşadığına dikkat çekilen kararda, şüphelilere ulaşılamaması ve savunmalarının tespitinin mümkün olmaması nedeniyle, "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme" suçlarından dolayı Fethullah Gülen ve Emre Uslu hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verildiği belirtildi.

14 Aralık Operasyonu kapsamında da Fethullah Gülen hakkında yine yakalama kararı çıkarılmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...