Nihat Özdemir: Başkanlıkla hedefe ulaşırız

Nihat Özdemir: Başkanlıkla hedefe ulaşırız

Ekonomi Haberleri

Nihat Özdemir, 2023 hedeflerini yakalayacak bir başkanlık sistemiyle yola devam etmek gerektiğini belirterek, çözüm sürecine de her kesimden destek istedi

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 2023 hedeflerinin kolay yakalanabileceğini, bunun başkanlık sistemiyle mümkün olacağını söyledi. Anadolu Ajansı'nın (AA) Finans Masası'nın bu haftaki konuğu olan Özdemir, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın son 3-4 yıldır dünyanın en kritik bölgelerinden birisi olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, "Bütün bunlara rağmen Türkiye ekonomisi geçen yıl büyüme gösterdi. Hangi ülkeyi bizim şartlarımızın içine koyarsanız koyun; bu büyümeyi, hele de bu işsizlik oranı ile gerçekleştirmesi mümkün değil. Türkiye ekonomisi yatırım yaparak büyümeye çalışıyor. Bir iş adamı olarak Türkiye ekonomisine inanıyorum" dedi. Türkiye'nin bugün geldiği ortamda artık bu sistemle idare edilmesinin zor olduğunu dile getiren Özdemir, "2015 seçimleri, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimi. Çünkü Türk milleti çok önemli bir karar verecek. Türkiye'nin bu zor gibi gözüken, ama ben inanıyorum ki kolay yakalayacağımız, 2023 hedeflerini yakalayacak bir başkanlık modelini ortaya koyarak yolumuza devam etmemiz gerektiğine inanıyorum" dedi.
ÇÖZÜM YATIRIMLA GELİR
Her gün 6, 10, 30 şehit verilen günleri hatırlatan, çözüm sürecinin her kesimden desteklenmesi gerektiğini ifade eden Özdemir, "Türkiye'nin en büyük işsizlik oranları Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde. Neden? Çünkü yatırım yapılmıyor. Komşular düşünüldüğünde o bölgeyi yatırım yapacak bir bölge olarak görüyoruz. Bölgeye en fazla yatırım yapan gruplardan olan Limak, oraya hâlâ yatırım yapma düşüncesinde olan bir kurum. Ancak batıda çalışanlardan yüzde 30 daha fazla ücret vererek o bölgeye çalışan yollayabiliyoruz. Haklı olarak can güvenliği bahane gösteriliyor. Eğer çözüm gerçekleşirse Doğu ve Güneydoğu'da daha çok yatırım olacak, işsizlik azalacak, ülke daha iyi noktaya gelecek. Bu süreci destekliyoruz, bir an önce bitmesini istiyoruz" diye konuştu.
Özdemir'in sahibi olduğu Limak'ın bölgede 4 entegre çimento fabrikası ile 2 öğütme-paketleme tesisi bulunuyor. Siirt'in Kurtalan ilçesinde kurulu fabrikada 75 milyon dolar seviyesinde yeni yatırım yapan şirket, 500 ilave istihdam sağlamayı planlıyor. 16 aylık sürede tamamlanacak yatırım ile yıllık 2.5 milyon ton çimento ihraç edilecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...