Ali Kaya, Avrupa Şampiyonu!

Ali Kaya, Avrupa Şampiyonu!

SPOR Haberleri

Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 3 bin metrede Ali Kaya, Avrupa Şampiyonu oldu.

Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 3 bin metrede 7:38.42 ile şampiyona rekoru kıran Ali Kaya, altın madalya kazandı.

Daha önce gençlerde de iki Avrupa Şampiyonluğu bulunan Kenya asıllı Ali Kaya, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da gelen altınla, Türkiye'ye şampiyona tarihinde altın madalya kazandıran 3. sporcu oldu.

20 yaşındaki sporcu, geçen yıl Zürih'te düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 10 bin metrede bronz kazanmıştı.

Erkekler 3 bin metrede ikincilik, 7:44.48'lik derecesiyle Britanyalı Lee Emanuel'e gitti. Norveçli Henrik Ingebrigsten ise 7:45.54 ile bronz madalya kazandı.
Ali Kaya, Avrupa Şampiyonu!
Karin Melis Mey 7. oldu

Kadınlar uzun atlama finalinde yarışan Karin Melis Mey ise doping cezasının bitmesinin ardından katıldığı ilk organizasyonda 6.57'lik atlayışıyla 7. oldu.

Bu kategoride ilk sırayı 6.98 ile Sırp atlet Ivana Spanovic alırken, Alman Sosthene Taroum Moguenara 6.83 ile ikinci, Rumen Florentina Marincu ise 6.79'luk derecesiyle üçüncü geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...