Fenerbahçe Galatasaray'ı devirdi: Ligim zirvesini hizaya getirdi

Fenerbahçe Galatasaray'ı devirdi: Ligim zirvesini hizaya getirdi

SPOR Haberleri

Evinde ezeli rakibine 16 yıldır şans tanımayan sarı-lacivertliler, sayısız gol kaçırdığı dev derbide Dirk Kuyt'la güldü

Sezonun tansiyonu en yüksek maçlarından birinde iki 4. yıldız adayı Kadıköy'de karşılaştı. Gole ilk yaklaşan Galatasaray oldu. 4. dakikada Selçuk'un sağ çaprazdan şutunda Volkan Demirel inanılmaz bir uçuşla meşin yuvarlağı kornere çeldi. 11'de Umut'un derinlemesine pasında defansın arkasına sarkan Burak aşırttı, tribünler nefeslerini tutarken meşin yuvarlak üst direği yalayıp auta çıktı. Bu pozisyondan sonra oyuna ağırlığını koyan Fenerbahçe, Galatasaray'ı adeta ceza sahasına hapsetti. Sarı-lacivertliler, sağlı sollu ortalarla, direkt şutlarla rakip kalede gol aramaya başladı, 22'de Gökhan Gönül, Kuyt'ı gördü, Hollandalının şutu Muslera'nın eldivenlerinde eridi. 35'te Emenike'nin soldan ortasında Egemen'in kafa vuruşu az farkla auta gitti. 36'da çalımlarla kaleye yönelen Diego yaklaşık 25 metreden beklenmedik bir şut çıkardı, Muslera topu güçlükle çeldi. nbsp;
Son sözü Mr.Duracell söyledi
Fenerbahçe soyunma odasından ekstra bir hırsla geri döndü sahaya ve arzuyla saldırdı Galatasaray kalesine. Ancak liderde de aynı disiplin ve azimle sürdürdü savunmasını. Fenerbahçe üst üste çok önemli pozisyonlar buldu. Fakat futbol şansı da sarı-kırmızılılardan yana olunca gol bir türlü gelmedi. 51'de sağdan Emenike'nin ortasında ön direkte bomboş olan Kuyt kötü bir vuruşla mutlak bir gol fırsatını heba etti. 54'te ise Chedjou'ya kıvrak bir vücut çalımı atan Sow sol çaprazdan uzak direğe vurdu, Muslera inanılmaz bir refleksle topu kornere çeldi. Soldan kullanılan köşe vuruşunda Emenike kafayı uzak direk dibine vurdu, top Kuyt'ın çabasına rağmen auta gitti. 59'ta Yasin yerden sert vurdu, Volkan köşede topu kaptı. 63'te Cüneyt Çakır, son adam pozisyonundaki Olcan'ın Emenike'yi yaka paça indirmesini sarı kartla cezalandırırken, frikiği kullanan Emre'nin şutu üst direkten döndü. 80'de Hamit'in falsolu füzesini Volkan iki hamlede kontrol etti. 81'de Kuyt sol çaprazdan sert vurdu, Muslera kapattığı köşeden topu ağlarında gördü: 1-0. 83'te Yasin'in vuruşunda Volkan mutlak golü önledi, Fenerbahçe, bir Kadıköy klasiğiyle daha şampiyonluk yarışına tutundu.
M.EMİN ULUÇ
VOLKAN DEMİREL:
Bazen saçmalıyorum!
Volkan Demirel cezası bittikten sonra ilk lig maçını G.Saray'a karşı oynadı ve göz doldurdu. Volkan maç sonrası, "İçim çok rahattı. Hafta içinde arkadaşlarıma kazanacağımızı söylemiştim. Şampiyon olacağımıza inanıyorum. Bazen saçmalıklar yapıyorum ancak bu tamamen aşırı Fenerbahçeli oluşumdan ve duygusallığımdan kaynaklanıyor" açıklamasında bulundu.


Alper: Çok konuştuk

Dün ikinci yarıda şans bulan Alper Potuk, "Samandıra'da arkadaşlarla hep bu maçı konuştuk. Her gün konuştuk. 16 yıllık bir gelenek vardı. Biz de sahaya çıkıp elimizden geleni yaptık. 1 puan gerideyiz. Kalan maçları kazanmak istiyoruz. Kendi maçlarımızı kazandığımız takdirde şampiyon olacağımızı düşünüyorum" dedi.



KARTAL ÇOK ÖNEMLİ BİR ZAFER ELDE ETTİKLERİNİ SÖYLEDİ
Dev bir adım attık
F.Bahçe'nin hocası, "Rabbim'den tek dileğim var. Bundan sonraki maçlarda da şans bizden yana olsun" dedi
Kritik bir galibiyet alan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal derbi sonrası, "Sahada 4. yıldızı takmak ve şampiyon olmak isteyen iki takımın mücadelesi vardı. Bütün Türkiye hangi takımın sahada neler yaptığını gördü" vurgusu yaparken, "Arena'daki maçta da 10 kişi kalmamıza rağmen iyi oynayan takım bizdik. Bugün rakibimizden çok daha fazla istekliydik ve pozisyonlar bulduk. Karakterli ve onurlu oyuncularımla gurur duyuyorum" sözlerini kullandı. İsmail hoca, "Taraftarlarımıza da bizi destekledikleri için teşekkür ediyoruz. Biz onların başlarını öne eğdirmemek için çok çalışıyoruz. Aldığımız galibiyet ile dev bir adım attık. Camiamıza ve taraftarımıza armağan olsun. Rabbim'den tek dileğim var. Bundan sonraki maçlarda da futbol şansı bizden olsun" dileğinde bulundu.






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...