Maçın adamı, Sinan'dan derbiye dair açıklamalar

Maçın adamı, Sinan'dan derbiye dair açıklamalar

SPOR Haberleri

Sakat sakat 40 dakika boyunca sahada kalan Sinan Güler dev derbi hakkında konuştu.

Sakat sakat çıktığı ve oyun kurucu görevini üstenlendiği derbide 40 dakika boyunca sahada kaldı. Bu sezon ligde maç başına 27, Avrupa'da da 25 dakika ortalamayla mücadele eden başarılı oyuncu, destansı galibiyetten 1 gün sonra Fanatik Gazetesi'ne konuştu. "Vücudumda bileklerimden yukarısı bir 40 dakika daha maç oynar ama ayaklarım kaldıramayabilir" diyen Güler samimi açıklamalar bulundu.Fenerbahçe Ülker'i ligde 6 kişiyle, Yunan devi Olympiakos'u da Avrupa Ligi'nde 7 kişiyle yendiniz. Bunun sırrı ne?İki güzel maçı örnekledin aslında. Buradaki en büyük sır herhalde; daha da dibe inemezsin! Bu sene başımıza gelenlere baktığımızda; çok defa dibe düştük takım olarak. Öyle olunca, böyle maçları kazanmak daha ihtiyaç oluyor. Kimsenin morali yokken, herkes keyifsizken, negatif olan bir sürü şey varken takım olarak kenetlenebilmek, takım olarak doğru yolu bulabilmek kolay bir şey değil. Maçın başından itibaren çok güzel basketbol oynadık. Bir de onun getirdiği enerji çok daha güçlü yayılıyor; hem taraftara hem de tüm takıma. Zaten maç öncesi Ergin abi bizle birebir toplantı yaptı. Ardından Yağızer, Yakup ve Tolga bizle konuştuğunda takımda hiçbir zaman kafalar düşük değildi. Hep şunu düşündük. Bu bir basketbol maçı, sahaya 5 kişi çıkıyor, 40 dakika oynanıyor ve bir tane top var. Ve o topa hükmeden, o topla beraber oynayan, daha akıllı olan kazanacaktı. Biz de bunu çok iyi yaptık.


'Her zaman eksiktik'


TOP 16'ya çıktıktan sonra sanki takım toparlanmıştı. Ancak yine sıkıntılar yaşandı?


Saha dışı problemlerin yanı sıra sakatlıklar da bizi çok etkiledi. Halâ da başımızı ağrıtan bir unsur. Sezon başından bu yana, takım olarak idman yapamadık. Maçların neredeyse tümünde eksiktik. Ben, Ender, Kerem Gönlüm, Pocius ve Arroyo, Dünya Şampiyonası'ndan ufak tefek sakatlıklarla geldik. Onun da etkileri büyük.


Maçın hangi bölümünde kazanacağınızı hissettiniz?


Bazen öyle bir acil durum enerjisi ortaya çıkıyor ki, onun bir şekilde geleceğini biliyorduk. Bir de maçın ilk yarısında 12-6 öne geçiyorlar ve ondan sonra bir daha üstünlük kuramıyorlar. Ve ondan sonrasını çok güzel idare ettik. İki takım da çok zor şutlar soktu. Biz rahattık, biz mücadelemizi ortaya koyduğumuz sürece, kaybetsek de '6 kişiydik' sonuçta, ki bu bahane değildi. Fenerbahçe de bizim 6 kişi olduğumuzu bilmenin rahatlığıyla geldi ve maçın sonlarına doğru da bu yüzden biraz eller titredi.


'Sakin kalmalıyız'


Taraftar için ne diyorsun?


Ne söylesem az. Büyüleyici bir taraftardı. Sadece yarınki (bugün) Kızılyıldız maçı için bir şey söyleyebilirim. Bu maç Avrupa arenası açısında önem taşıyan bir maç. Dönem boyunca gelişen her türlü olaya nokta koyacak bir maç. Sporda barışın ön plana çıktığını göstermek adına sakin kalmalıyız. Tezahüratımızı en iyi şekilde yapmalıyız, geri kalanında da sakin kalmalıyız.


'40 dakika daha oynarım'


Derbide oyun kurucu pozisyonunda Sinan Güler vardı?


Zaten altyapıda ve ABD'de oynadığım dönemlerde oyun kurucu pozisyonunda bir tecrübem var. Biz Ender'le 2008'den bugüne, yan yana oynadıkça, topu getirme rolünü bir şekilde paylaşıyoruz. Ender de fiziksel olarak ister istemez yoruluyor. Tabii ki, saha içinde her zaman birinin liderlik etmesi gereken anlar oluyor. Ancak top getirenin o kadar da takım lideri ya da takımı kontrol altında tutan kişi olması gerekmiyor. 90'larda Bulls'ta topu sadece Pippen getirebiliyordu. Türkiye'de belki, Naumoski'yle gelen akımla birlikte öyle bir liderin mecburiyetini gösteren bir şeydi... Ancak sahada takım 5 kişilik ve top paylaşarak oynanırsa, bir adama ihtiyacın yok!


Bu Fenerbahçe maçı da bunu gösterdi mi?


Bence gösterdi. Maçı tekrar izlediğimde de, önce pası ben veriyorum arkadan iki-üç pas daha dönüyor ve basketi buluyoruz. Basketbol böyle güzel. O yüzden San Antonio Spurs'u çok seviyorum. Durmadan topu çeviriyorlar. Sonuç olarak bu takım oyunu, biz tenis oynamıyoruz ve bir şekilde herkesi hem savunma hem de hücumda oyuna dahil etmemiz gerekiyor. Bunu da en iyi şekilde yaptık hep birlikte.


Zafer sonrası ilk sözün 'Çok yorgunum' oldu?


Sakat da olsam, Fenerbahçe derbisinde sahada olmak zorundaydım. Yorgunluğun ötesinde maçın sonlarına doğru, ağrılarım yüzünden yürüyemeyecek hale geldim. Beni biraz o zorladı. Arkadaşlarım arasında konuşurken, 'Vücudumda bileklerimden yukarısı bir 40 dakika daha maç oynar ama ayaklarım kaldıramayabilir' dedim.


'Rüzgarın yönünü değiştirdik'


Coach Ergin Ataman "Derbi öncesi yaptığım toplantıda oyuncularım konuştu ben dinledim" demişti. Siz ne söylediniz?


Konuşulan konunun içerisinde hem teknik hem de işin motivasyon kısmı da vardı. Ben o günkü toplantıda, kendi söylediğimi paylaşabilirim. Bu tarz karşılaşmalar; sezonun bitişine az süre kaldığında ve ligde de önemli maçlar oynayacağınız bir dönemde, nbsp;ayrı bir önem kazanıyor... Ve başta da dediğim gibi, çok defa dibe battık. Her şeyde de rüzgar karşımızdan esti.Ben şey diye düşündüm; Kazanırsın kaybedersin yanında, biz mücadelemizi ortaya koyarsak ve yapmamız gerekenleri doğru şekilde yaparsak rüzgarının yönünü değiştirebiliriz. Zaten doğru basketbol oynadığın zaman maçı çoğunlukla kazanıyorsun. Zaten maçın getirdiği bir motivasyon ve momentumla birlikte; benim kimsenin izlemeye alışık olmadığı yönlerim ortaya çıktı. Erceg keza sezon boyunca inişli çıkışlı performansı içinde çok iyi iş yaptı. İkinci yarı Carter ve Micov'la skora katkısı bizi daha da rahatlattı. Ve bu mücadelenin içerisinde yolu bulduk. Ve rüzgarın yönünü de değiştirdik. Umuyorum ki -bunu içten söylüyorum- Bu sadece erkek basketbol için değil, bütün branşlar ve Galatasaray'ın geleceği adına, pozitif enerji getiren bir şey olur.





Kaynak: nbsp;Fanatik


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...