Erdoğan'ın sesinden Çanakkale şiiri

Erdoğan'ın sesinden Çanakkale şiiri

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "100. Yılında Çanakkale Ruhu ve Gençlik" programında Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale için yazdığı şiiri okudu.

Erdoğan konuşmasında "Dün istiklal marşımızın kabulünün 94'üncü yıl dönümüydü. Allah'tan kendilerine rahmet diliyorum. Gençler tavsiyem şudur Safahat. Mehmet Akif'in o muhteşem eseri sizin yastık altı eseriniz olsun. onu okurken istirahate çekilin, öyle bir eser olsun. Üstelik o Akif'ki ömrünün son döneminde ülkesine döndüğünde de fişlenmiştir." dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale için yazdığı şiiri okuyanErdoğan sözlerini " Asım'ın nesli burada mı? Rüku dışında eğilmeyecek başlar burada mı? Rabbim birliğinizi beraberliğinizi kardeşliğinizi azminizi artırsın diyorum. Sözlerimi Akif'in Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere, tüm şehitlerimiz için "amin desin hep birden yiğitler, allahu ekber gökten şehitler. Amin amin allahu ekber. Allah tüm şehitlerimizden razı olsun, rabbim onları cennetiyle şereflendirsin. " diyerek bitirdi.

İşte o şiir

Âsım'ın nesli...diyordum ya...nesilmiş gerçek.
İşte çiğnetmedi nâmûsunu, çiğnetmeyecek.
Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar...
O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar,
Yaralanmış tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor.

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd'i...
Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
"Gömelim gel seni târîhe" desem, sığmazsın.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...