Rıdvan Dilmen'den Galatasaray maçı için çarpıcı tespitler

Rıdvan Dilmen'den Galatasaray maçı için çarpıcı tespitler

SPOR Haberleri

Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın İ.Başakşehir ile 2-2 berabere kaldığı mücadelenin ardından tespitlerde bulundu...

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Türk Telekom Arena Stadı'nda Başakşehir ile 2-2 berabere kaldığı mücadelenin ardından tespitlerde bulundu.


İşte Dilmen'in tespitleri...

OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ FARKI
Teknik adamların oyuncu değişikliklerini kendimize göre yorumluyoruz. Ben genelde kazanılan maçlardan sonra yapılan değişiklikleri daha çok dikkat ederim. Bir tarafta Mehmet Batdal ve Enver Cenk oyuna girdi ve takımlarının gollerini attılar. Diğer tarafta ise Yasin oyundan çıktı. Yasin de bozulur gibi oldu aslında oyundan çıkarken.

TERCİH YANLIŞ OLDU
Yasin değişikliği anlamsız bir değişiklikti. Ki Yasin yorgun da değildi. Kanat oyuncusu çıkarıp orta sahayı tutabilmek için orta saha oyuncusu alabilirsiniz ama tercih yanlış oldu. Yabancı problemi de yok. Bruma'yı çıkarması lazımdı.

SNEIJDER'İN DE DENGESİ BOZULDU
Galatasaray takımı son haftalarda maç sonalrını iyi oynamıyor. Çünkü yoruluyorlar. Bunun sebebi de güçlerini ekonomik kullanmıyorlar. Hamza Hoca'nın Yasin yerine Bruma'yı çıkarmaması Sneijder'in de dengesini bozdu. Yasin, çıkışta tepkili değildi ama üzüldü oyundan çıktığına. Bruma gelişim kaydetmeyen bir oyuncu. Belki 6 sene sonra yine ayını şeyi söyleyeceğiz Bruma ile ilgili.

2-1 BİTSE DE SÖYLERDİM
Galatasaray'da Wesley Sneijder hariç bütün oyuncular yapabildiklerini yapıyor. Sneijder'i ayırmamın sebebi daha iyisini yapabileceğinden dolayı söylüyorum. Maç 2-1 de bitseydi aynı şeyleri söyleyecektim. Hamza Hoca'nın çıkaracağı 1 oyuncu vardı, o da Bruma'ydı. Bruma'nın oynaması hemen hemen bütün orta sahayı etkiledi.

PENALTI, KIRMIZI KART
Penaltıyı vermiş olsaydı ağır bir karar olurdu. Muslera'ya çıkan sarı kart doğru kart çünkü Galatasaray savunması geri gelmişti. Bundan sonra lig çok zorlu bir hal aldı. Her takım puan kaybedecektir. Yarın Ankara'da iki maçtan da puan kayıpları gelebilir.

BÖYLE GOL YENMEZ
Başakşehir takımı bugün kendi kapasitesinin de altında kaldı. Galatasaray, Sneijder dışında yapabileceğinin en iyisini yaptı ama oyuncu değişiklikleri skoru belli etti. Duran toptan atılan ilk golde daha serbest vuruş kullanılmadan Galatasaray savunması 6 pasa kadar geldi. Uluslararası seviyedeki bir takımın bu golü yememesi lazım. Zaten o kadar geri gelmeseler o golü yeme şansları yok.

KANATLAR GİTTİ
İkinci yarıya başlarken Sabri'nin oyundan çıkmasından sonra takım sağ kanattan hiç çıkamadı. Yasin'in yerine Telles girse ona da eyvallah. Hamza Hoca, çok pişman olmuştur Yasin değişikliği yaptığına. Sağ taraf zaten işlemedi Sabri'den sonra. Yasin çıktıktan sonra da Sneijder sola geçti. Bu kez sol kanat da işlememeye başladı.

GEREKİRSE MUSLERA...
Galatasaray'ın savunması çok kısa. Sabri, Tarık, Olcan. Chedjou da çok uzun stoper değil. Semih, kupa maçında oynadı. Bugün 18'de neden yoktu. Merak ettiğim konulardan biri. Taç çizgisi yanından kullanılan serbest vuruşta top 6 pasa düşüyorsa burada bir problem var. Oyuncuların ve teknik direktörlerin bunu bir şekilde çözmesi lazım. Gerekirse Muslera arkadaşlarını kolundan tutup yaydan ayrılmayacaksınız diyecek.

TARIK BEK DEĞİL
Ben iddia ediyorum Tarık bek değil. Kesinlikle ön oyuncusu. Arkasında bir adam olması lazım. Şampiyonluğa oynayan bir takımın sağ tarafı Tarık ve Bruma olmaz. Olcan, iç saha maçlarında sol bek oynayabilir ama dışarıda bence oynamaz. Ama bugün Olcan'ın performansını beğendim. Galatasaray, Sivas'ta ekonomik oynayıp, pas yapıp 90 dakika boyunca etkili oldu. Bugün ekonomik oynamadı.

ARTIK ISRAR ETMEMELİ
Hamza Hoca, Bruma'da ısrar etmemeli. Bruma sakatlığından sonra, onu yaparsa, bunu yaparsa, o kadar -se, -sa varki Bruma'da... Şampiyonluk yarışında Bruma'da ısrar etmek takıma da oyuncuya da zarar verir. Ama Hoca'nın maç sonu açıklaması doğru. Bruma kaldı diye mi 2-2 oldu. Hayır, duran topta o kadar geri çekilmemesi lazımdı savunmanın. Semih'in problemi yoksa Semih ve Koray arasında ciddi bir fark var.

GALATASARAY SAVUNAMIYOR
Artık çok puan kayıpları olacak. Bu puan kayıplarını hem Galatasaray hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe için yine konuşacağız. Galatasaray son 2 maçın son 15 dakikalarında toplam 3 gol yedi. İkisinde de savunurken yedi. Aslında çözüm ortada. Galatasaray'ın önde oynaması lazım. Galatasaray'ın bol pas çalışması lazım.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...