Pakistan'da kiliseye bombalı saldırı: 10 ölü, 35 yaralı

/ Kaynak: AA
Pakistan'da kiliseye bombalı saldırı: 10 ölü, 35 yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Bazı görgü tanıkları, kiliseye girmeye çalışan saldırganların polis tarafından durdurulduğu an üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdiklerini söyledi.

Lahor'daki Pencap Hükümeti'nin sözcüsü Zaim Kadri, basına yaptığı açıklamasında "Lahorda bu sabah Krist ve Katolik kiliselerine pazar ayini sırasında iki ayrı bombalı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 10 kişi öldü, 35 kişi yaralandı. İntihar saldırısı olup olmadığı araştırılıyor" ifadelerini kullandı.
Kentteki General Hastanesinden yapılan açıklamada ise 10 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
Öte yandan olay yerinde yakalanan silahlı iki kişinin, öfkeli halk tarafından linç edilerek, daha sonra yakıldığı kaydedildi.
-Başbakan Şerif saldırıyı kınadı
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, saldırıyı "şiddetli" bir şekilde kınayarak yaralılara en iyi tıbbi yardım sağlanmasını emir etti.
Şerif, olay hakkında raporun bir an önce başbakanlığa sunulmasını istedi.
-Taliban'ın Cemaatul Harar grubu saldırıyı üstlendi
Pakistan Taliban Hareketi Cemaatul Harar grubu, terör saldırıların sorumluluğunu üstlendiğini açıkladı.
Grubun sözcüsü Ehsanulla Ehsan, yaptığı yazılı açıklamada, "Lahor'daki saldırıları PTH Cemaatul Harar grubu üsteleniyor. Bu saldırı Afiya Siddiki Tugayı tarafından düzenlendi. Pakistan'da İslami düzen getirilene kadar bu tür saldırılar devam edecek" ifadelerini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...