Kalkınma Bakanı Yılmaz İran'da, İranlı Bakan Ahundi ile bir araya geldi

/ Kaynak: AA
Kalkınma Bakanı Yılmaz İran'da, İranlı Bakan Ahundi ile bir araya geldi

Politika Haberleri  / AA

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Abbas Ahundi'yle bir araya geldi.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, İran ziyaretinde yaptığı görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade etti. Türkiye ve İran'ın bölgenin iki güçlü ülkesi olarak birbirinin tecrübelerinden faydalanabileceğini anlatan Yılmaz, Türkiye'nin ulaştırma alanındaki tecrübelerini İran'la paylaşmaya hazır olduğunu belirterek, "Biz bu kapsamda havaalanları, otoyollar, köprüler ve demiryolu taşımacılığındaki deneyimlerimizi İran ile paylaşmaya hazırız" dedi.
Türkiye'nin hedeflerinden birinin de komşularıyla özellikle de İran ile ilişkilerin geliştirilmesi olduğunu aktaran Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran ziyaretinin de önemine değindi.
- İranlı Bakan Ahundi
İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Abbas Ahundi de Cevdet Yılmaz'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Umarım bu görüşmeler iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine yol açacaktır. Biz, her iki ülkenin de yararına olacak iyi ve olumlu anlaşmaların imzalanması için Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın İran ziyaretini bekliyoruz" diye konuştu.
İki ülkenin sınır kapılarından nakliye araçlarının geçişlerinde yaşanan sorunlara değinen Ahundi, bu problemlerin çözülebileceğini belirterek, şöyle devam etti:
"Ancak nakliyeci birlikleri ve sendikaların çok konuşması sorunların daha fazla büyümesine sebep oldu. Ben de Türk mevkidaşıma bu konuşmaların esiri olmadan, iki ülke çıkarlarını göz önünde bulundurarak ortak bir çözüm yoluna ulaşmamız gerektiğini söyledim. İran hükümeti daima, Türkiye hükümeti ile ilişkilerin daha fazla geliştirilmesi iradesine sahiptir."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...