'Almanlar Ukrayna'da savaştı' iddiası

/ Kaynak: AA
'Almanlar Ukrayna'da savaştı' iddiası

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna'nın doğusunda 100'den fazla Alman vatandaşının ayrılıkçıların safında savaştığı iddia edildi.

Welt am Sonntag gazetesi, güvenlik çevrelerine dayanarak verdiği haberde, Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların safında 100'ün üzerinde Alman vatandaşının savaştığını yazdı. Bunların çoğunu eski SSCB'den Almanya'ya gelenlerin oluşturduğu ve aralarında Alman ordusunda görev yapan eski askerlerin bulunduğu kaydedildi.

Savaşmak için Ukrayna'nın doğusuna giden Alman vatandaşları Almanya tarafından cezalandırılmıyor. Ancak Almanya'da Hristiyan Sosyal Birlik partisi (CSU) İç Politika Uzmanı Stephan Mayer, bu konuyla ilgili değişiklik yapılması gerektiğini savundu. Mayer, Alman vatandaşlarının askeri eylemlere katılmaları durumunda, bunun, terör örgütü kurma suçu olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan, Ukrayna'nın Berlin Büyükelçisi Andrij Melnyk, Alman vatandaşlarının cinayet işlemek için Ukrayna'nın doğusuna gitmesinin engellenmesi için Alman hükümetine çağrıda bulundu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...