Nihat Zeybekçi: 'Oy vermek önemli bir hak ve görevdir'

/ Kaynak: AA
Nihat Zeybekçi: 'Oy vermek önemli bir hak ve görevdir'

Politika Haberleri  / AA

Ekonomi Bakanı Zeybekci, yurt dışındaki vatandaşlardan 7 Haziran'daki genel seçimde oy kullanmalarını istedi.

Zeybekci, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) Şehir Salonu'ndaki toplantısında, Almanya'nın, Türkiye için ekonomik, ticari anlamda ve dünya ile entegrasyonunda en önemli güçlerinden biri olan genç ve pırıl pırıl bir nesli kazandırdığını belirtti.
Almanya'da yetişmiş olan ikinci ve üçüncü nesil çocukların Türkiye için de çok faydalı olduğunu anlatan Zeybekci, "Onları alıp götürüyoruz Türkiye'ye. Çok iyi yetişmiş buradakinden daha çok kazanan gençlerimiz var" diye konuştu.
Zeybekci, birçok ülkenin nüfusundan daha fazla Türk kökenli seçmenin Almanya'da oy kullanabildiğini belirterek, şunları söyledi:
"Bir milyon Türkiye orijinli insan Almanya'da Alman vatandaşı olarak Alman siyasi partilerine oy kullanıyor. Dünyada onlarca ülkenin nüfusundan daha fazla bir seçmen sayısı. Oy vermek önemli bir hak ve görevdir. Bu hakkınızı kullanın. Ne yapın ne edin illaki oyunuzu kullanın. Hangi siyasi partiye oy kullanırsanız kullanın ama illaki sandığa gidin. Türkiye'nin çok yoğun bir şekilde katlanarak değiştiği ve dönüştüğü bir ortamda ben de oy vermiştim deme hakkını ve imkanını kaçırmayın."
-"Türkiye yardım yapan ülkeler arasında birinci"-
Türkiye'nin 2002 öncesi 10 bin dolar bile yardım veremediğini vurgulayan Bakan Zeybekci, "Bugün Türkiye, dünyada yardım yapan, ihtiyaçları gideren ülkeler sıralamasında birinci" dedi.
Türkiye'nin yardımların milli gelire oranı noktasında açık ara birinci olduğunu ifade eden Zeybekçi, "Türkiye bugün üst üste son dört beş yıldan beri ortalama olarak verdiği nakdi yardımlarda 5 milyar dolara ulaştı" bilgisini paylaştı.
-"TBMM'de de temsil edileceksiniz"-
AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ise AK Parti iktidarı öncesindeki iktidarların yurtdışında yaşayan vatandaşlara "döviz getiren" anlayışında yaklaştığını savundu.
Tüfekçi, 7 Haziran seçimlerinden sonra artık yurtdışında yaşayan vatandaşların da TBMM'de temsil edileceğini bildirerek, "Şunu iyi bilin ki bu seçimde de olmak üzere bundan sonraki seçimlerde de seçilme hakkını elde edecek, yani içinizden birilerinin de TBMM'de temsil edileceği günler yakındır" diye konuştu.
Toplantıya Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Hannover Başkonsolusu Mehmet Güney, UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, UETD'li üst düzey yöneticiler ve Braunschweig'daki sivil toplum kuruluşlarının başkanları da katıldı.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...