Türk Kızılayı, Irak'ta yaraları sarıyor

/ Kaynak: AA
Türk Kızılayı, Irak'ta yaraları sarıyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

DAEŞ şiddetinin yaşandığı Irak'ta insani yardımlarına devam eden Türk Kızılayı, Duhok ilinde 500 sığınmacı aileye gıda, battaniye, soba ve giysi dağıttı

Irak'ta, DAEŞ şiddetinin neden olduğu yaraları sarmaya devam eden Türk Kızılayı, Duhok ilinde 500 sığınmacı aileye gıda, battaniye, soba, hasır ve giysi dağıtımında bulundu.
Türk Kızılayı Irak Yardımları Sorumlusu Şafak Lostar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Duhok merkezi, Zaho ilçesindeki Bersiva Çadır Kampı ve Zavita köyündeki sığınmacılar olmak üzere 500 aileye gıda, battaniye, soba, hasır ve giysi yardımı yaptıklarını söyledi.
Bağdat'taki sığınmacılar için 24 ton gıda, 72 koli giysi hazırladıklarını aktaran Lostar, Irak Kızılayı ve Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nin koordinesinde söz konusu yardım malzemelerini, Azamiye, Kazımiye ve Geylani vakıfları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını kaydetti.
Türkiye, Irak'ta çatışmaların başladığı 2014 Haziran'ından beri bölgede insani yardım çalışmalarını sürdürüyor. Duhok'ta 40 bin sığınmacının barınabildiği iki modern çadır kamp açan Türkiye, Irak'a bugüne kadar 760 tırla insani yardım gönderdi. Türkiye, ayrıca Irak ordusu ve Peşmergeye de askeri malzeme yardımı yapmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...