Bakan Çavuşoğlu, Kamboçya Ulusal Meclis Başkanı Samrin ile görüştü

/ Kaynak: AA
Bakan Çavuşoğlu, Kamboçya Ulusal Meclis Başkanı Samrin ile görüştü

Politika Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kamboçya Ulusal Meclis Başkanı Heng Samrin tarafından kabul edildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, görüşmede, Meclis Başkanı Samrin, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Kamboçya'ya dışişleri bakanı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştirmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Bakan Çavuşoğlu'nun ise iki ülke arasındaki coğrafi mesafeye rağmen işbirliğinin her geçen gün artarak geliştiğini, dün resmi açılışı yapılan Türkiye'nin Phnom Penh Büyükelçiliği'nin, Türkiye'nin ikili ilişkileri geliştirmek yönündeki azminin göstergesi olduğunu ifade ettiği öğrenildi.
Görüşmede, Çavuşoğlu'nun parlamentolar arası işbirliği teklifinde bulunduğu belirtilirken, ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi yönünde atılacak adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu kaydedildi.
Asya-Pasifik bölge turu kapsamında Kamboçya'ya gelen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, dün Kamboçyalı mevkidaşı Hor Namhong ile Türkiye'nin Phnom Penh Büyükelçiliği'nin resmi açılışını yapmıştı. İki bakan, sabahki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlemiş ve karşılıklı olarak diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahiplerine vizesiz seyahat imkanı tanıyan anlaşmaya imza atmıştı.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...