Yurtta hava durumu nasıl olacak?

/ Kaynak: İHA
Yurtta hava durumu nasıl olacak?

YAŞAM Haberleri  / İHA

Yapılan son değerlendirmelere göre yurtta hava şöyle olacak



Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas, Yozgat, Nevşehir ve Kayseri çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.


Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ile Orta Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden, Doğu Karadeniz kıyılarında ise güney ve batı yönlerden yer yer kuvvetli (30-70 km/saat) şekilde esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:


Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 9


İstanbul: Çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey kıyıları hafif yağmurlu 10


İzmir: Parçalı ve az bulutlu 14


Adana: Parçalı ve çok bulutlu 20


Antalya: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 21


Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9


Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9


Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...