Osborne: 'İngiltere başı dik bir şekilde ilerlemektedir'

/ Kaynak: AA
Osborne: 'İngiltere başı dik bir şekilde ilerlemektedir'

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, 'gelişmiş ekonomilere göre kaydettiği hızlı büyümeyle İngiltere'nin başı dik bir şekilde ilerlediğini' söyledi.

Osborne, İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarasında hükümetin 2015 yılı boyunca uygulayacağı vergilendirme ve bütçe planlarını açıkladı.
Ülkede 7 Mayıs'ta yapılacak genel seçimden önce açıklanan son bütçeyle ilgili konuşan Osborne, ekonominin iyileşmesi için koalisyon hükümeti olarak zor kararlar aldıklarını ve gelişmiş ekonomilere göre kaydettiği hızlı büyümeyle İngiltere'nin başı dik bir şekilde ilerlediğini belirtti.
"5 yıl önce ekonomimiz birçok ülkeninkinden kötü haldeydi. Bugün size şunu söyleyebilirim ki ülkemizin ekonomisi geçen yıl dünyadaki gelişmiş büyük ekonomilere göre daha hızlı büyümüştür" diyen Osborne, 2010 yılında hükümete geldiklerinde ortaya koydukları ulusal borcu düşürme hedefine ulaştıklarını kaydetti.
Banka satışlarından 9 milyar sterlinlik beklenilmeyen kar elde edildiğini ifade eden George Osborne, bunun ulusal borcu daha da düşürmek için kullanılacağını, sorumsuzca harcanmayacağını vurguladı.
Ulaştırmayla ilgili yeni yatırımlar yapılacağını da belirten Osborne, Londra'daki ulaşım projelerinin geliştirileceğini ve ülkenin güney batısındaki ulaşım ağlarına 7 milyar sterlinlik yatırım yapılacağını anlattı.
Emekli maaşlarındaki ödeneklerin 1,25 milyon sterlinden 1 milyon sterline çekileceğini kaydeden İngiltere Maliye Bakanı, Kuzey Denizi'ndeki petrol endüstrisi içinse 1,3 milyar sterlin destek sağlanacağını söyledi.
- Kurumlar Vergisi'nde indirim
George Osborne, özel gider indiriminin Nisan 2016'da 10 bin 800 sterline, Nisan 2017'de ise 11 bin sterline çıkarılacağını belirterek, kurumlar vergisinin ise iki hafta içerisinde yüzde 20'ye düşürüleceğini duyurdu.
İngiliz ekonomisinin 2015'te yüzde 2,5 büyümesi beklenirken, enflasyonun yüzde 0,2 düzeyinde seyretmesi öngörülüyor.
Bu arada, İngiliz hükümetinin kurduğu ancak bağımsız ekonomik tahminlerde bulunan Bütçe Sorumluluğu Kurumu, Birleşik Krallık ekonomisinin tahminlerden daha hızlı büyüdüğünü belirterek, 2015 yılı büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti. Kurum, 2015 yılında İngiliz ekonomisinin yüzde 2,5, 2016 yılında ise yüzde 2,3 büyüyeceği tahmininde bulundu.
İngiliz basını, Maliye Bakanı Osborne'un açıkladığı 2015 bütçesinin "7 Mayıs'ta yapılacak genel seçim öncesi, partiler arasındaki başa baş durumu kırmak için önemli bir fırsat olduğu" yorumunu yaptı.
Son kamuoyu yoklamaları, koalisyon hükümetinin büyük ortağı Muhafazakar Parti ile muhalefetteki İşçi Partisi'nin başa baş olduğunu gösteriyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...