Diyarbakır'daki Nevruz ateşi bu defa "birlik" için yanacak

Diyarbakır'daki Nevruz ateşi bu defa "birlik" için yanacak

GÜNDEM Haberleri

Çanakkale Zaferi'nde yaşanan 100 yıllık gurur fotoğrafının ardından benzer bir tablonun "Nevruz Bayramı"nda da gösterilmesi için hazırlık yapılıyor.

Oğuzhan Şahin ANKARA
Geçmiş yıllarda "gerginliklerle" anılan Nevruz kutlamalarının, çözüm sürecinde gelinen aşamayla birlikte bu defa "şenlik ve kutlamalarla" coşku içinde geçmesi hedefleniyor. Başbakan Davutoğlu, İstanbul'da düzenlenecek kutlamalara katılacak. Mesajlara, çözüm sürecine paralel olarak "birlik ve beraberlik" ifadeleri damga vuracak. Diyarbakır'daki kutlamaya, bazı AK Partililerin de katılımı planlanıyor. Geçtiğimiz günlerde PKK'ya "en kısa sürede kongreyi toplayarak silah bırakma kararı alması" mesajı veren Öcalan'ın yeni mektubu da kutlamalar sırasında HDP'li Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan tarafından Türkçe ve Kürtçe okunacak. 2013'teki mektubunda, "Silahlar sussun, fikirler konuşsun. Dönem helalleşme zamanı" diyen Öcalan'ın bu Nevruz'da, "Silah bırakılsın" mesajı vermesi bekleniyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...