Kılıçdaroğlu, 'Ortadoğu'da barışı getirmek zorundayız'

/ Kaynak: AA
Kılıçdaroğlu, 'Ortadoğu'da barışı getirmek zorundayız'

Politika Haberleri  / AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından önemli açıklamalrda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Demokrasinin anlamını yitirdiği bu günlerde, demokrasiyi yeniden anlamlandırmak için girdiğim ön seçimin Türkiye'ye örnek olmasını dilerim" ifadesini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilliği aday adaylığı için İzmir ikinci bölgeden ön seçime girme kararı almıştı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberinde CHP Genel Başkan yardımcıları Mehmet Bekaroğlu ve Veli Ağbaba, bazı milletvekilleriyle özel uçakla Elazığ'a geldi. Havalimanında partililerce karşılanan Kılıçdaroğlu, parti otobüsüyle Palu ilçesine gitti.

Parti otobüsüyle ilçe merkezine geçen Kılıçdaroğlu, otobüsün üstünden Palululara seslendi.Kılıçdaroğlu, "Palu'da oylarımızın çok düşük olduğunu biliyorum ama kabahat Palu'da değil, kabahat bizde. Biz gelmedik, oturmadık, çayınızı, kahvenizi içmedik, derdinizi dinlemedik. Ankara'da oturduk, 'bize oy verin' dedik. Bu olmadı, bu maya tutmadı" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Palu'dan ayrılan Kılıçdaroğlu, güzergahtaki Kovancılar ilçesinde bir çayevinde vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Vatandaşların su ve mera sorunlarını ilettiği Kılıçdaroğlu, bu sorunların yazılı olarak verilmesini istedi ve bu konuları Meclis'te gündeme getireceklerini söyledi.

"Ortadoğu'da barışı getirmek zorundayız"

Bir vatandaşın CHP'li bir heyetin Suriye'ye gittiğini hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, "Suriye'ye gittik. Irak'a ben gittim. Mısır'a da gittim. Türkiye, oralardaki kavgayı bitirmek zorunda. Kavga olunca ateş bize de geliyor. Biz o kavgayı bitirmek zorundayız. Ortadoğu'da barışı getirmek zorundayız. Müslüman Müslümanı öldürüyor. Biz kendi bölgemizde huzur olsun istiyoruz. Suriye'de de huzur olsun istiyoruz. Suriyelileri de oraya gönderelim. Niye Suriyeliler geliyor buraya, gitsinler kendi ülkelerine ama orada barışı sağlayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...