Numan Kurtulmuş: Biz vazgeçsek bile millet vazgeçmez

Numan Kurtulmuş: Biz vazgeçsek bile millet vazgeçmez

Politika Haberleri

"Sürecin yüzde 80'ini geçtik. Ne İmralı, ne Kandil, 'geriye dönelim' diyemez. Hükümet olarak biz de irademizden vazgeçmeyiz."

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çözüm Süreci'nin vazgeçilmez olduğunu belirterek, "Azgın bir nehirde karşıdan karşıya geçiyoruz, yüzde 80'ini geçtik. 'Geriye dönelim' kimse diyemez. Ne İmralı bunu diyebilir ne Kandil diyebilir ne de burada hükümet olarak biz irademizden vazgeçeriz. Biz vazgeçsek bile, millet bundan vazgeçmez" dedi. CNN Türk'te konuşan Kurtulmuş, Nevruz öncesinde iyi bir açıklama beklediğini belirterek, "Artık halkın, 'bu iş çözülüyor galiba' diyeceği bir noktaya geleceğimizi ümit ediyorum. Nisan veya mayısta silahsızlanma kararı alınması mümkündür. Büyük, kuvvetle ihtimaldir" dedi. Kurtulmuş, "Silah bırakma kararı alındıktan sonra, bunların Türkiye'ye gelmesiyle ilgili olarak, Eve Dönüş Yasası'nın değiştirilmesi ya da yeni bir yasa çıkarılması gündemde mi?" sorusuna, şu cevabı verdi: "Silah bırakıldıktan sonra bu insanların bir kısmı Türkiye'ye gelecek durumda değildir herhalde, üçüncü ülke konuşulabilir. Geri kalan kısımlar, olaya bulaşmamış, Türkiye'de takibata uğramamış olan insanlar... Mevcut yasalar da bunun için yeterlidir. Gerektiğinde parlamento buna karar verir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...