Kılıçdaroğlu aday oldu, İzmirli adaylar tepkili

Kılıçdaroğlu aday oldu, İzmirli adaylar tepkili

Politika Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun İzmir'den ön seçime girerek milletvekili aday adayı olması diğer adayları rahatsız etti.

İkinci bölgenin ön seçim favorileri arasında gösterilen isimler, kararı 'sevinçle' karşıladıklarını ifade etse de "Ön seçimin birincisi belli, ikincisi de 4. sıraya konacak. Üçüncü çıkan 6. sırada yer alacak", "Kontenjanlar kaldırılsın" yorumları yapıldı. Kılıçdaroğlu'nun 2. bölgede yarışacağı 81 aday adayından Dikili Belediyesi eski Başkanı Osman Özgüven, "En başta ön seçimde aday olsaydı çok doğru olurdu ama insanlar emek verdi çalıştı, didindi. Geç alınmış bir karar. Bu durumda kontenjanlar kaldırılmalı" dedi. Levent Eyipişiren de, "Mahalli ligde maçın bitmesine 15 dakika kala, ilan edilen maç kadrosu dışından yıldız milli forvet girmesi, umarım aday adaylarımızın emeklerine yazık etmez" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu'nun adaylığa talip olması partide 'açıklama krizi' de yaşattı. CHP lideri, telefonla bilgi vermeyerek CHP İzmir il Başkanı Bedri Serter'i çarşamba günü Ankara'ya çağırdı. Ankara'ya giden Serter'e Kılıçdaroğlu, İzmir'den ön seçime gireceğini söyledi. Kocaoğlu, Serter'den bu bilgiyi kimseye söylememesini perşembe birlikte yapacakları ortak basın toplantısı ile duyuracaklarını bildirdi. Serter, Kılıçdaroğlu ile yaptığı toplantının ardından bir gazeteciye haberi verdi. Haber internete düşünce büyük yankı buldu. Perşembe günü haberin tüm gazetelerde yer alması üzerine saat 09.00'da bu kez toplantının iptal edildiği duyuruldu. İddiaya göre Kocaoğlu, Serter'e "Neyi açıklayacağız sen zaten açıklamışsın. Tüm ayrıntılar yazıyor" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...