Erdoğan'dan Nevruz mesajı

Erdoğan'dan Nevruz mesajı

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nevruz Bayramı için kutlama mesajı yayımladı.

nbsp;Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "21 Mart Du¨nya Nevruz Gu¨nu¨" mesajında, "U¨lkemizde de Nevruz'un, uzun zamandır mu¨cadelesini verdigˆimiz kardes¸lik ve huzur ikliminin pekis¸tirilmesine vesile olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "21 Mart Du¨nya Nevruz Gu¨nu¨" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Nevruzu, ''genis¸ bir cogˆrafyada binlerce yıldır kutlanan ortak bir bayram, baharın uyanıs¸ı ile simgelenen birligˆin, beraberligˆin, kardes¸ligˆin adı'' olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim ku¨ltu¨ru¨mu¨zde de Orta Asya'dan Balkanlara kadar tu¨m canlılıgˆıyla varlıgˆını su¨rdu¨ren Nevruz Bayramı, milletimizin, tu¨m farklılıkları as¸arak, gec¸mis¸ine sahip c¸ıkma ve gelecegˆini birlikte ins¸a etme iradesini ifade eder. Nevruzla bayramlas¸tırılan tabiatın dirilis¸i, aynı zamanda go¨nu¨llerdeki u¨mitlerin de dirilis¸idir" ifadelerini kullandı.

As¸ık Veysel'in "benim sadık yarim kara topraktır" dizesini anımsatan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
"Kadim bir gelenegˆin mensubu olan aziz milletimiz, 'toprak ana' nitelemesiyle de Allah'ın kendisine emaneti olan tabiata verdigˆi o¨nemi en veciz s¸ekilde ifade etmis¸tir. 2010 yılından itibaren, Birles¸mis¸ Milletler tarafından tu¨m du¨nyaya kazandırılan bu gu¨zel bayramın, insanlıgˆa barıs¸ ve sevgi getirmesini temenni ediyorum. U¨lkemizde de nevruzun, uzun zamandır mu¨cadelesini verdigˆimiz kardes¸lik ve huzur ikliminin pekis¸tirilmesine vesile olmasını diliyorum. Baharla birlikte yes¸eren u¨mitlerimizin, Nevruz Bayramı ile bekledigˆimiz neticeye ulas¸acagˆına ve o¨nu¨mu¨zde yepyeni bir do¨nemin ac¸ılıs¸ına vesile olacagˆına inanıyorum. Tu¨m insanlıkla, tu¨m kardes¸lerimizle birlikte, milletimizin 21 Mart Nevruz Bayramı'nı kutluyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...