Fatih Terim'den büyük operasyon!

Fatih Terim'den büyük operasyon!

SPOR Haberleri

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hollanda ve Lüksemburg maçları öncesi A Milli Takım'da büyük bir operasyon yaptı.

A Milli Futbol Takımı'nın 28 Mart Cumartesi günü deplasmanda Hollanda ile oynayacağı EURO 2016 eleme karşılaşması ile 31 Mart Salı günü Lüksemburg ile yapacağı özel maçın aday kadrosu açıklandı. Sakatlıklar, cezalar ve form durumu sebebiyle bazı değişiklikler bekleniyordu. Ancak Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 25+4 kişilik kadroda fazlasıyla sürprize imza attı. En şaşırtıcı olan kararlar; Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in davet almaması, Gökhan Töre ise 'silah çekme' krizi yaşayan Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu'nun ise yeniden Milli Takım'a geri dönmesi oldu.


10 DEĞİŞİKLİK; SAVUNMA SİL BAŞTAN
Terim'in, 4 ay önce açıkladığı kadroda tam 10 değişikliğe gitmesi şaşkınlık yaşattı. Kasım ayındaki Brezilya ve Kazakistan maçları için davet alan Volkan Demirel, taraftarların kendisine küfür ettiği gerekçesiyle sahayı terk ettiği için bir anlamda cezalandırıldı. Tarık Çamdal, Kaan Ayhan, Bekir İrtegün, Semih Kaya, İsmail Köybaşı, Bilal Kısa, Oğuzhan Özyakup, Adem Büyük ve Mustafa Pektemek de kendilerini kadro dışında buldu. Kritik Hollanda mücadelesi öncesi yeni umutlar Mert Günok, Şener Özbayraklı, Mahmut Tekdemir, Hakan Balta, Ömer Toprak, Emre Belözoğlu, Hakan Çalhanoğlu ve Kazım Kazım oldu.


MÜTHİŞ DEĞİŞİMİN BOYUTU!
Milli Takım'ın 12 Kasım'da Brezilya ile yaptığı özel müsabaka ve 16 Kasım'da Kazakistan ile EUO 2016 Elemeleri'nde oynadığı maçın aday kadrosunda şu oyuncular yer alıyordu:


Kaleciler: Volkan Demirel, Volkan Babacan, Harun Tekin
Savunma: Tarık Çamdal, Gökhan Gönül, Kaan Ayhan, Serdar Aziz, Bekir İrtegün, Semih Kaya, Caner Erkin, İsmail Köybaşı
Orta Saha: Hamit Altıntop, Mehmet Ekici, Selçuk İnan, Bilal Kısa, Oğuzhan Özyakup, Alper Potuk, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Volkan Şen, Gökhan Töre, Olcay Şahan, Arda Turan
Hücum: Adem Büyük, Umut Bulut, Mevlüt Erdinç, Mustafa Pektemek, Burak Yılmaz


Ay-Yıldızlı ekibin 28 Mart'ta Hollanda ve 31 Mart'ta Lüksemburg ile yapacağı karşılaşmaların aday kadrosu ise şöyle:


Kaleciler: Volkan Babacan, Mert Günok, Harun Tekin
Savunma: Gökhan Gönül, Şener Özbayraklı, Ömer Toprak, Mahmut Tekdemir, Serdar Aziz, Caner Erkin, Hakan Balta
Orta Saha: Mehmet Topal, Gökhan Töre, Volkan Şen, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Mehmet Ekici, Olcay Şahan, Emre Belözoğu, Alper Potuk
Forvet: Burak Yılmaz, Umut Bulut, Mevlüt Erdinç, Kazım Kazım
nbsp;
HOLLANDA MİLLİ TAKIMI 5 DEĞİŞİKLİK YAPTI
Türkiye'nin aksine Holanda Milli Takımı'nda ise son maça göre biri zorunlu olmak üzere sadece 5 değişiklik yaşandı. Teknik direktör Guus Hiddink, Meksika ve Letonya karşılaşmalarının kadrosuna aldığı Quincy Promes, Ricardo van Rhijn, Ron Vlaar ve Daley Blind'a bu kez davet göndermedi. Manchester United'in Swansea City ile oynadığı maçta sakatlan Robin van Persie de kadroya alınmadı. Portakallar, Türkiye ile 28 Mart'ta yapacağı maçın ardından 31 Mart'ta da İspanya ile özel maçta karşılaşacak.
Hürriyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...