Arınç: Erdoğan'ın ikazlarına ihtiyacımız var

Arınç: Erdoğan'ın ikazlarına ihtiyacımız var

Politika Haberleri

Erdoğan'ın çözüm sürecine yönelik sözlerini eleştiren Bülent Arınç, yaptığı açıklamaların iyi niyetli olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiği sözlerine açıklık getirdi. Katıldığı "Yeni Dünya Vakfı İslam Dünyası Seminerleri"nin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikazlarına her zaman açık olduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yıllardır siyaset arkadaşı olduklarını, ona karşı sevgi ve saygılarında hiçbir zaman eksilme olmayacağını kaydeden Bülent Arınç, "Ülkeyi yöneten hükümetse, hükümetin yaptığı kararlarda, elbette çok güçlü olması ve bu gücünün millet tarafından bilinmesi gerekir. Cumhurbaşkanımızın ikazlarına, yeri geldiği zaman da eleştirilerine şüphesiz ihtiyacımız var. Ancak eleştiri mekanizmasının gazetecilere karşı ekran önünde itham edercesine veya hükümeti güçsüz göstermek şeklinde anlayabilecekleri de düşünüldüğünde, bir kısım insanlar tarafından yanlış anlaşılmalara yol açmaması lazım" dedi. Yaptığı eleştirilerin iyi niyetli olduğunu belirten Arınç şunları söyledi: "Onun ülkemiz için yapacağı hayırlı hizmetlerin de farkındayız. Ama unutmayın bu ülkede bir hükümet var ve bu hükümet seçime gidecek. Bu gücümüzün de herkes tarafından bilinmesi lazım."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...