Komşuların dikkati, dolandırıcılığı önledi

/ Kaynak: AA
Komşuların dikkati, dolandırıcılığı önledi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kendisini 'cumhuriyet savcısı' olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırılacakken, komşularının dikkati sayesinde dolandırıcılık engellendi.

Alınan bilgiye göre, 4 Temmuz Mahallesi'nde eşi M.E (81) ile yaşayan emekli S.E'yi (82) arayan ve kendisini 'cumhuriyet savcısı' olarak tanıtan Y.A (29), banka hesabının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini ve örgüt adına para transferleri yapıldığını, durumun düzeltilmesi için paraların seri numaralarının savcılık tarafından kayıt altına alınması gerektiğini söyledi. Y.A, ayrıca yaşlı adamdan evdeki para ve altınların da bir poşete koyduktan sonra evin önündeki çöp konteynerinin önüne bırakmasını istedi. nbsp; nbsp;


Bunun üzerine paniğe kapılan S.E, hesabındaki 20 bin lirayı çekmek için bankaya gitti. Burada, S.E'nin heyecanlı tavırlarından şüphelenen banka memuru, parayı yaşlı adama vermedi. nbsp;


Bu sırada, S.E'nin eşi M.E, karşılığı yaklaşık 17 bin lira olan 3 bilezik, 3 tam, 10 yarım ve 7 çeyrek altın ile bin 500 doları bir poşete koyarak evden çıktı. Yaşlı kadın, sokakta karşılaştığı komşularının nereye gittiğini sorması üzerine, durumu anlattı. Komşuları M.E'yi telefonla arayan kişilerin dolandırıcı olduğunu belirterek, polise haber verdi. Uyarıya rağmen, buluşma noktasına gidip beklemeye başlayan yaşlı kadın, poşeti almak için gelen Y.A'nın görünüşünden dolandırılacağını anladı.


Y.A, poşeti zorla almaya çalıştığı sırada polislerin olay yerine gelmesi üzerine kaçmaya başladı. Ekipler, kısa süreli kovalamanın ardından zanlıyı yakaladı.


Y.A'nın emniyetteki sorgusunda iki kişi oldukları öğrenilirken, diğer zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...