Fransa'da uçak kazası: 150 kişi hayatını kaybetti

Fransa'da uçak kazası: 150 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

Alman hava yolu şirketi GermanWings ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı Fransa'nın güneyinde düştü. Uçakta mürettebatla birlikte 150 kişi bulunuyordu.

Alman havayolları şirketi Lufthansa'ya ait GermanWings havayolu şirketinin Barselona'dan Düsseldorf'a giden uçağının Fransa'nın güneyinde düştüğü belirtildi.

İspanya'nın Barselona kentinden saat 11.08'de kalkan "4U9525" sefer sayılı uçakta 150 yolcu ve mürettebat bulunuyordu. Uçağın enkazı Digne kenti yakınlarında bulundu.

Uçak en son 2000 metre yükseklikteyken radarda görüldü. nbsp;

FRANSA BAŞBAKANI AÇIKLADI

Alman havayolu şirketi GermanWings'a ait yolcu uçağının Dinge kenti yakınlarında düştüğünü Fransa Başbakanı Manuel Valls açıkladı. nbsp;

Fransa'da uçak kazası: 150 kişi hayatını kaybetti

GERMANWINGS'DEN AÇIKLAMA

"Germanwings bugün (24 Mart 2015) yerel saat ile 11.00 (TSİ 12.00) civarında Airbus A320 uçağının Nice şehri yakınlarında kaza geçirdiğini büyük bir üzüntü ile teyit eder. 4U 9525 sefer sayılı uçak Barcelona-Düsseldorf seferini gerçekleştirmekteydi. Bu noktada elimizde kesinleşmiş daha fazla bilgi bulunmamaktır. Germanwings kapsamlı bir araştırma sürdürmektedir. Konuyla ilgili kesin bilgiler elimize ulaştıkça sizinle paylaşıyor olacağız."

81 uçağıyla 86 noktaya uçan Germanwings'in, sahip olduğu filonun yaş ortalamasının 9.2 olduğu bildirildi. Düşen uçağın ise 24 yıllık olduğu açıklandı.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre; Germanwings hava yolu şirketi daha önce ölümcül bir kazaya karışmadı.

Fransa'da uçak kazası: 150 kişi hayatını kaybetti

Germanwings kazadan sonra Twitter hesabında kullandığı şirket logosunu karartarak kırmızı tonlarda olan logoyu siyaha çevirdi.

LUFTHANSA'NIN HİSSELERİ DÜŞTÜ nbsp;

"GermanWings"ın 150 kişiyle düştüğünün açıklanması sonrası Lufthansa'nın borsadaki hisseleri yüzde 4 değer kaybetti. nbsp;

HOLLANDE'DAN İLK AÇIKLAMA

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, GermanWings havayollarının Almanya'nın Düsseldorf kentinden İspanya'nın Barselona kentine giden Airbus A320 tipi uçağının Fransa'nın güneyindeki Barcelonette bölgesine düştüğünü doğruladı.

Fransa'da uçak kazası: 150 kişi hayatını kaybetti

Hollande, Fransız televizyonlarına yaptığı açıklamada, kazayla ilgili Almanya Başbakanı Angela Merkel ve bir ziyaret için Paris'te bulunan İspanya Kralı Felipe ile görüşeceğini söyledi.

"Kazanın oluş biçimi ve ilk elde edilen veriler ışığında kazada canlı kurtulan kimsenin olmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullanan Hollande, ülke olarak birlik beraberlik çağrısında bulundu.

Uçağın dağlık bir bölgeye düştüğü ve içinde 144 yolcu ve 6 mürettebat bulunduğu bildirildi. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'ün de incelemelerde bulunmak üzere bölgeye harekete edeceği kaydedildi.

İSPANYA BAŞBAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy düzenlediği basın toplatısında, "Elimizde ayrıntılı bilgi yok, büyük bir trajedi yaşıyoruz. Birazdan Barselona'ya gideceğim ve acil durum toplantısı gerçekleştireceğiz. Barselona'da bir kriz masası kuruldu. Konuyla ilgili Almanya Şansölyesi Sayın Merkel ile görüştüm, taziyelerimi ilettim. Alman halkı ile dayanışma içerisindeyiz, elimizden geleni yapacağız." açıklamasında bulundu.

Fransa'da uçak kazası: 150 kişi hayatını kaybetti

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Düşen uçağa ilişkin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Uçakta Türk var mı bilgimiz yok. Arkadaşlarımız araştırıyor. Olumlu ya da olumsuz bir şey şu anda söyleyemiyorum. Umarım yoktur" dedi. Çok sayıda Alman yolcu taşıyan uçaktaki 45 kişinin İspanyol soyadına sahip olduğu açıklanmıştı.

UÇAKTA TÜRK YOLCULAR VAR

İspanya Kralı nbsp;VI. Felipe ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande nbsp;Elysee Sarayı'nda gerçekleştirdikleri basın toplantısında, uçakta Alman, İspanyol ve Türk yolcuların bulunduğunu belirtti. nbsp;

Fransa'da uçak kazası: 150 kişi hayatını kaybetti

MERKEL'DEN AÇIKLAMA

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Sözcüsü Steffen Seibert, Şansölye'nin kaza dolayısıyla "şoke olduğunu" söyledi. Seibert, Merkel'in Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve İspanya Başbakanı Rajoy'la telefonda görüştüğünü ve tüm programlarını iptal ettiğini duyurdu.

Fransa'da uçak kazası: 150 kişi hayatını kaybetti

Merkel, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, "Hem kaza yerinde hem de havaalanlarında kriz merkezleri oluşturuldu. Ulaştırma ve dışişleri bakanlarımız bölgeye gidiyor. Kaza yerini bizzat görmek için yarın da ben gideceğim. Hepimiz yastayız" diye konuştu.

İNGİLTERE'DEN AÇIKLAMA

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Lufthansa'ya ait GermanWings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağının düşmesiyle meydana gelen kazada ölenlerin milliyetlerini belirlemek için acil çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Uçakta bulunanların milliyetlerini belirlemek için acil çalışma yürütüyoruz. İngiliz vatandaşları ve ailelerine yardımcı olmak için hazırız. İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond kazadan etkilenenlere taziyelerini sunuyor" denildi.

Öte yandan İngiltere Başbakanı David Cameron, olaya ilişkin resmi Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Bugün Alpler'de yaşanan uçak kazası çok üzücü bir haberdir. Birleşik Krallık, Fransız acil servis hizmetlerine destek verebilmek için elinden geleni yapacaktır" ifadelerini kullandı.

KATALAN HABER KANALI: nbsp;

Katalan Haber kanalı '24 Saat', Almanya kaynaklarına dayanarak uçakta 39 Türk soyadlı kişinin bulunduğu bilgisine ulaştıklarını duyurdu. '24 Saat' kanalı, hayatını kaybedenlerin çoğunun öğrenci olduğunu duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...