AK Parti'den İzmir hamlesi, Kılıçdaroğlu'na karşı bakan

AK Parti'den İzmir hamlesi, Kılıçdaroğlu'na karşı bakan

Politika Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den milletvekili adayı olacağı iddiaları, AK Parti'yi de harekete geçirdi.

Genel Merkez, 2011 genel seçimlerinde uyguladığı ve sonuç aldığı ilk sıralara bakan stratejisini bu seçimde de kullanacak. Parti kulislerinde, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın yanı sıra, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın adı geçiyor. AK Parti, Güllüce'nin adaylığı ile kentsel dönüşüm projelerini sağlama alırken bir yandan da İzmir'de nüfusu fazla olan Erzurumluların oyunu almak istediği belirtiliyor. Aynı hedef Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Sivaslılara yönelik uygulanabilir. Daha önce iki dönem İzmir milletvekilliği yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın 1. bölgeden adaylığına ise kesin gözüyle bakılıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...