Çorum'da Cumhurbaşkanı Erdoğan adına hatıra ormanı oluşturuldu

/ Kaynak: AA
Çorum'da Cumhurbaşkanı Erdoğan adına hatıra ormanı oluşturuldu

YAŞAM Haberleri  / AA

Çorum Valiliğince, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına oluşturulan hatıra ormanına törenle fidan dikimi gerçekleştirildi.

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla, Ayvalı köyü mevkisinde yaklaşık 80 dönümlük alanda oluşturulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatıra Ormanı ile Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan "Bereket Ormanı"na fidan dikim töreni düzenlendi. Törendeki konuşmasına Pir Sultan Abdal'ın "O da yine ağaçtandır" şiirini okuyarak başlayan Vali Ahmet Kara, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adını taşıyan hatıra ormanının yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan "Bereket Ormanı"nın fidanlarla buluşturulacağını söyledi. Ağaç sevgisinin insan sevgisi ile aynı olduğunun altını çizen Kara, "Bizim tarihimizde en önemli anayasa metni olarak 'Fatih Kanunnamesi' gösterilir ve bunun da en önemli cümlesi 'Ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim' cümlesidir. Ormanlar yetiştirilip korunmalıdır. Ormanlar, doğal hayatı koruyan ortamlardır. Bunları korumak ve bu ormanların sayılarını artırmak da bizim görevimizdir" dedi.
Vali Ahmet Kara'nın eşi Mesude Kara da Gönül Elçileri Projesi ile artık kadınların da ağaçlandırma faaliyetlerinde söz sahibi olduğunu dile getirdi.
Konuşmaların ardından Vali Kara, eşi Mesude Kara ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatıra Ormanı ile "Bereket Ormanı"na fidan dikti.
Oluşturulan ormanlık alanlarda öğrenciler ve protokol mensuplarınca bin 500 fidan toprakla buluşturuldu.
Törene, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...